RIJEKA – prvo hrvatsko natjecanje filmske šminke i specijalnih efekata

4. rujna 2022. | Kategorija: Zabava & showbiz

rikonZABAVA – U sklopu konvencije fantastike Rikon koja će se održati 7.-9.10.2022. na Filozofskom fakultetu u Rijeci, Udruga “3. zmaj” iz Rijeke donosi vizualni spektakl još neviđen u Hrvatskoj – prvo hrvatsko natjecanje filmske šminke i specijalnih efekata – SFX Makeup Competition u kojem se mogu okušati svi vizažisti, amateri, entuzijasti i ljubitelji filmske šminke.

Prijave za prvi krug natjecanja su otvorene do petka 09. rujna 2022. godine. Prijaviti se mogu sve osobe starije od 18 godina, bez obzira jesu li profesionalci ili amateri. 

Top 10 finalista (koje će izabrati publika glasanjem na Instagramu) boriti će se za nagradni fond u iznosu od 8.000 kuna i titulu The 1st Rikon SFX Makeup Artist 2022, uživo na velikom finalu u Rijeci, 8. listopada na Rikonu pred stručnim žirijem.

Stručni žiri vodi počasna gošća Rikona 2022., Nikolina Zaninović Kokotović, prepoznata i međunarodno nagrađivana hrvatska vizažistica, a tu su i Kristina Atletić, vizažistica i mentorica na Učilištu Profokus, Ana Marija Rubić, vlasnica tvrtke Conure Beauty i general manager za Kryolan Professional make-up Hrvatska, Martina Krajinović Gülsün, vlasnica Kallos brenda i osnivačica Kallos Beauty Akademije te Marina Mamić, zagrebačka vizažistica čije su make-up transformacije postale hit na društvenim mrežama, a izniman talent doveo ju je na mjesto glavne vizažistice popularnog showa “Tvoje lice zvuči poznato”.rikon