Nikol Marelja Bošnjak 24. kraljica Riječkog karnevala

20. siječnja 2019. | Kategorija: Zabava & showbiz

Nikol-Marelja-Bošnjak-24.-kraljica-Riječkog-karnevalaKVARNER – Meštar Toni tradicionalno je preuzeo ključeve grada i označio početak vladavine maškara, ove godine dugih sedam tjedana, sve do Međunarodne karnevalske povorke, 3. ožujka kada se vlast vraća u ozbiljne ruke.

Ovogodišnje kandidatkinje, u pratnji svojih karnevalskih grupa, odmjerile su snage i pritom su morale dokazati brojnoj publici svoje kvalifikacije i poznavanje karnevalskih običaja te se iskazati šarmom, plesnim i glazbenim umijećem. Osim Nikol Marelja-Bošnjak, to je za rukom pošlo i Neviji Stanić, iz Karnevalske udruge „Vavek Parićani“-Matulji koja je proglašena prvom pratiljom te Franki Medarić iz Karnevalske udruge Vežgani-Cres kao drugoj pratilji. Tijekom večeri za dobru atmosferu pobrinuo se šaljivi voditeljski duo, Josip Krmpotić i Robert Ferlin te Plesna grupa Flame i poznati DJ Tommy.
Posebno su atraktivne bile prateće grupe kandidatkinja, koje su se uz podršku potencijalnim kraljicama, borile za naslov najkarnevalskije prateće skupine, što je na kraju pošlo za rukom grupi Karnevalska udruga Vavek parićani koja je time uspješno obranili prošlogodišnju titulu najkarnevalskije grupe.

Nova Kraljica je uz mnoštvo poklona ovogodišnjih pokrovitelja dobila i posebno dizajnirani poklon Zlatarne Grabušić – ogrlicu sa srebrnim privjeskom na Morčića.

Iva Ciceran, Kraljica Riječkog karnevala 2018. predala je krunu i plašt novoizabranoj Kraljici, a novom privremenom gradonačelniku Meštru Toniju ključeve Grada predao je zamjenik gradonačelnika Marko Filipović.
Peto godišnje doba službeno je započelo, a čekaju nas još brojni zabavni programi koji će nam omogućiti da barem na kratko ostavimo brige sa strane i uživamo u najomiljenijem riječkom godišnjem dobu – Karnevalu. I ove godine s nama boardajte uz more, vozite i plešite pod maskama i ono najvažnije budite što želite.