Izborom kraljice Karnevala u petak maškare u Rijeci i službeno preuzimaju vlast u gradu

19. siječnja 2023. | Kategorija: Zabava & showbiz

Počeo je jubilarni 40. riječki karneval, a u Dvorani mladosti ovog će u petak, 20. siječnja s početkom u 20 sati održati izbor kraljice Riječkog karnevala te će riječki gradonačelnik Marko Filipović Meštru Sandiju uručiti i ključeve Grada.

Na maškaranom spektaklu u Dvorani mladosti bit će izabrana 26. kraljica Karnevala koja će se Meštru Sandiju pridružiti u „vladanju“ gradom sve do Pepelnice 22. veljače. Dora Pilepić, aktualna kraljica Riječkog karnevala nakon duge tri godine skinut će zlatni plašt i krunu i predati je svojoj nasljednici koja će u narednoj godini prezentirati Riječki karneval na najbolji mogući način.

Na ovogodišnjem Izboru za kraljicu Riječkog karnevala snage će odmjeriti sedam kandidatkinja s izvrsno uvježbanom koreografijom.

U petak će na pozornicu izaći Linda Colnar iz karnevalske skupine Grobničke štrige, Kristina Vlastelin iz karnevalske skupine Zijat, sost, tancat i pit, Laura Božović iz karnevalske skupine Škrljevske maškari, Dora Blažević iz karnevalske skupine Puntarske užance, Maja Babin iz karnevalske skupine Draške maškare, Dorotea Maršanić iz karnevalske skupine Mesopusna kumpanija „Grad Grobnik“ i Đenis Ćepulo iz karnevalske skupine Lošinjski karneval.

Uz Izbor kraljice Riječkog karnevala, tradicionalno se nagrađuje i najbolji scenski nastup karnevalske grupe koja sudjeluje u nastupu svoje kandidatkinje, a nakon proglašenja nove Kraljice Riječkog karnevala uslijedit će primopredaja ključeva Grada u ruke maškara i vrijeme ludila može početi.

Program će voditi uigrani voditeljski tandem Josip Krmpotić i Robert Ferlin kojima će se na pozornici priključiti i gosti iznenađenja.

Ulaznice za Izbor kraljice Riječkog karnevala i primopredaju ključa Grada u prodaji su online na portalu mojekarte.hr po cijeni od 5 eura, a moći će se kupiti i sat vremena prije početka programa u petak ispred Dvorane mladosti.