Ženski zbor SKLAD pokazao zašto je jedan od najboljih na Kvarneru

28. listopada 2023. | Kategorija: Kultura

sklad zborOPATIJA –  Vila Angiolina ponovo je ugostila koncert iz ciklusa događanja prvog Festivala klasične glazbe i opere, novopokrenute manifestacije u organizaciji Festivala Opatija, koji se od 20. listopada do 10. studenog održava u Opatiji.

Nakon prošlotjednog fantastičnog nastupa sopranistice Vedrane Šimić u pratnji Milana Lucića na klavijaturama, ovog petka ovdje su gostovale članice Ženskog zbora SKLAD iz Bakra koje na ovogodišnjem izdanju festivala „brane boje“ lokalnih izvođača. Pod ravnanjem dirigentice Nade Matošević Orešković, iz svog bogatog repertoara uspješno su vokalno interpretirale skladbe hrvatskog glazbenog stvaralaštva, sakralne napjeve, ali i svjetske uspješnice. Posebno atraktivan dio bio je intermezzo uz profesora Mihalja Ivkovića na harmonici, dok je harmonija ženskih glasova osvojila ispunjeno gledalište Angioline s kulminacijom optimizma u finalnoj izvedbi „Oh, happy day“.

“Pozivamo publiku da nam se već sljedećeg petka, 3.11. pridruži u jedinstvenom ugođaju vile Angioline na koncertu „Glazba iz cijelog svijeta za mir“ u izvedbi virtuoznog Dua Balyk na mandolini i klasičnoj harmonici i zatim iznova u petak, 10.11. na koncertu „Opera in Jeans“ uz sopranisticu Karolinu Šober i tenora Kristiana Marušića”, navode organizatori.

Festival se održava i u Centru Gervais gdje nas ove nedjelje, 29.10. očekuje „Grofica Marica“ Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu koja sjedinjuje najbolje od bečke operetne tradicije i mađarskih vatrenih ritmova, uz američke utjecaje, a u subotu, 4.11. gostuje Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku s „Verdijem u francuskom zagrljaju“.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Mojekarte.hr, kao i na blagajnama „Festivala Opatija“ (ured na Ljetnoj pozornici i Centar Gervais), te u Rijeci u Dallas Music Shopu i Foto Reviji.