“Pola stoljeća Brune Paladina” u Šporeru

17. lipnja 2024. | Kategorija: Kultura

OPATIJA – Izložba „Pola stoljeća Brune Paladina“ otvorena je u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u organizaciji ustanove Festival Opatija.

Bruno Paladin jedan je od najvažnijih živućih akademskih slikara našeg područja. Nezaobilazno je ime slikarstva te se izložbom u Šporeru daje retrospektiva 50 godina umjetnikova rada. Paladin je izlagao širom Europe, a samo tijekom ove godine imao je nekoliko izložbi u susjednim državama koje su privukle veliku pažnju, a tom se laskavom nizu sada pridružuje i Opatija.

Kao jedan od najvažnijih slikara ovog područja pozvan je i radi na projektu za Europsku prijestolnicu kulture 2025. godine za Novu Goricu.

Na otvorenju je prisutne pozdravio gradonačelnik Fernando Kirigin, dok se sam umjetnik zahvalio na prilici da opet izlaže u Opatiji. Priliku je pjesmom uveličao mladi pjevač Viktor Čanrdlić Jajaš, a Lions Club Opatija počastio je posjetitelje pićem dobrodošlice.

Izložba je otvorena od utorka do petka, od 16 do 21 sat, te vikendom od 10 do 21 sat. Ulaz je slobodan. Otvaranju su prisustvovali i autor Bruno Palarin, ravnatelj Festivala Opatija i organizator izložbe Ernie Gigante Dešković i kustos Ervin Dubrović.

Fotogalerija