VATRENI KELTI IZ „CELTICA PIPES ROCK“ PREDGRUPA EPICE 13.7. NA LJETNOJ POZORNICI U OPATIJI

9. travnja 2024. | Kategorija: Kultura

Vatreni Kelti iz CELTICA PIPES ROCK svojim atraktivnim nastupom ugrijat će publiku prije koncerta poznate EPICE 13.7. na opatijskoj Ljetnoj pozornici!

Celtica Pipes Rock je jedan od najinovativnijih i najkreativnijih bendova folk i celtic rock žanra koji fasciniraju publiku diljem svijeta, od metalaca do bakica. Impresivne reference benda uključuju preko 550 nastupa od Aljaske preko Havaja do Indije, na dodjeli Australian Celtic Music Awards 2019. proglašeni su „International Artist of the Year“, izdali su 5 studijskih albuma, nastupali su s klasičnim orkestrom i ogromnim zborom,…

Poznati su po veličanstvenom zvuku gajdi koji se izdiže iznad rock dionica i spaja elemente irskog folka, simfonijskog metala i gotike s energičnom keltskom glazbom. Glazbenoj čaroliji svakako doprinosi i najnoviji član benda, Ernesto Góngora, jedan od najboljih gajdaša i frulaša na svijetu, pobjednik „All Ireland Bagpipe Solo Competition 2019.“

Mističnu astmosferu njihovih nastupa naglašavaju i zapaljene baklje na gajdama, goruće palice i drugi plameni rekviziti kojima očaravaju publiku diljem svijeta, a Celticu čine jednim od omiljenih live izvođača na steampunk i srednjovjekovnim festivalima.

Sada, po prvi put u ovom dijelu Europe,13.7. na Ljetnoj pozornici u sklopu MusicFesta – Celtica Pipes Rock ugrijat će publiku prije nastupa poznate EPICE!

Ulaznice su dostupne u uredu Festivala Opatija, na Eventim.hr i ovlaštenim prodajnim mjestima Eventima.
https://www.eventim.hr/hr/ulaznice/epica-opatija-ljetna-pozornica-637561/event.html