TRSAT – Francuska alijansa organizira koncert strazburške steampunk atrakcije “Ernest”

27. lipnja 2022. | Kategorija: Kultura

Französisches Chanson trifft Steampunk – Ernest geht auf Tournee in  Deutschland! | Absolut PromotionTRSAT – U srijedu 29. lipnja u 21 h na Trsatskoj gradini Francuska alijansa Rijeka organizira koncert strazburške steampunk atrakcije “Ernest” povodom manifestacije “Dani frankofonije 2022.”, čime će se upriličiti otvaranje 17. Ljeta na Gradini.

Grupa je osnovana 2012., a u nastupima kombinira perkusije, gitare i bass-gitare, banjo i klavijature, instrumente kojima članovi u posebnom steam-punk stilu od svakog koncerta čine plesni spektakl. “Ernest” na pozornicu donosi pravo putovanje u prošlost, priređujući tako nadrealni kabaret kojim oživljava omiljene likove iz steam-punk romana, filmova i video igara.

Na čelu s Julienom Grayerom, koji utjelovljuje “Ernesta”, grupa je do sada izdala dva albuma: “Les Contes défaits” iz 2015. i “En attendant la suite du passé” iz 2018., a s više od 150 nastupa oduševila je publiku na poznatim europskim festivalima poput “Pax Terra Festivala” u Njemačkoj, “Les Trois Baudets” u Parizu, “FIMU” u Belfortu i mnogim drugim festivalima…

Biser steam-punk glazbenog pokreta u Francuskoj, grupa “Ernest” s instrumentima oblikovanima u stilu strojeva iz podmornice “Nautilus” i rock-elektro zvukom zasigurno se ističe među suvremenim europskim grupama, a riječkoj će publici predstaviti najnoviji spektakl “Anachronicoscope” i svojim je energičnim nastupom pripremiti za dugo i toplo ljeto te na taj način otvoriti 17. Ljeto na Gradini. Ulaz je slobodan.
(kv)