TJEDAN GEOZNANOSTI U RIJECI

14. listopada 2018. | Kategorija: Tech & znanost

Astronomski centar Rijeka

Astronomski centar Rijeka

ZNANOST – Astronomski centar Rijeka će od 17. do 19. listopada 2018. godine obilježiti Tjedan geoznanosti prigodnim programom po peti put.

S početkom u 17.30 sati prikazat će se film Carstvo svjetlosti čiji je sadržaj u skladu s ovogodišnjem temom ove međunarodne manifestacije, Zemlja kao inspiracija (Earth as Inspiration).

Film je nevjerojatna priča o evoluciji života na Zemlji, a scene kakvih se ne možete nagledati i izvanredna glazba jamče jedinstven ugođaj. Zahvaljujući zadivljujućim i do sada neviđenim slikama publika odlazi na čudnovato putovanje kroz Svemir i vrijeme te ujedno svjedoči o životu i njegovoj evoluciji od Velikog praska do modernog doba. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik, a glas u hrvatskoj verziji posudila je Radojka Šverko.

O Tjednu geoznanosti
Tjedan geoznanosti promovira razumijevanje i vrijednost istraživanja geoznanosti te njenu primjenu i važnost u svakodnevnom životu. Ova međunarodna manifestacija organizira se od listopada 1998. godine, a u njoj sudjeluje preko 50 milijuna ljudi diljem svijeta. Astronomski centar Rijeka u obilježavanju sudjeluje od 2014. godine.
„Zemlja kao inspiracija“ (Earth as Inspiration) tema je ovogodišnje manifestacije, a koja ima za cilj osvijestiti čovječanstvo o ljudskom utjecaju na Zemljine prirodne sustave i procese.