Bruno Šimleša u MOHO centru u Voloskom

25. travnja 2024. | Kategorija: Tech & znanost

Poznati hrvatski sociolog održat će predavanje „Životna inteligencija“ u ponedjeljak, 29.4.2024.

Teorije o inteligenciji doživjele su procvat u 21. stoljeću. Osim o klasičnom konceptu inteligencije koji podrazumijeva brzo rješavanje apstraktnih problema i prilagodbu na nove situacije, postalo je uobičajeno govoriti i o emocionalnoj inteligenciji, socijalnoj, pa i duhovnoj.

Kako se različite vrste inteligencije mogu primjenjivati u svakodnevnom životu i koristiti za osobni rast i razvoj, posjetitelji će saznati na predavanju Brune Šimleše „Životna inteligencija“ koje će se, u organizaciji ustanove Festival Opatija, održati u ponedjeljak, 29. travnja 2024. s početkom u 19:30 sati u Interpretacijskom centru dr. Andrije Mohorovičića – MOHO centar (Andrije Štangera 48) u Voloskom.

Neki od glavnih koncepata “ o kojima će se govoriti, objedinjeni pod terminom tzv. „životna inteligencija“ su preuzimanje odgovornosti za sebe, realna očekivanja (od sebe i drugih), postavljanje granica, pozitivna sebičnost i drugi.

„Pozivam sve zaljubljenike u popularnu znanost u MOHO centar u Voloskom na još jedno zanimljivo predavanje koje smo pripremili za naše sugrađane i goste. Izuzetno mi je drago da ćemo po prvi puta ugostiti Brunu Šimlešu, jednog od najpoznatijih hrvatskih suvremenih sociologa,“ rekao je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj ustanove Festival Opatija.

Ulaz na predavanje je slobodan.

Bruno Šimleša (1979.) autor je 10 knjiga iz područja popularne psihologije i duhovnosti. Po struci je sociolog, a diplomirao je 2003. godine na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu. „Ljubavologija“ i „Škola života“ jedne su od najprodavanijih knjiga u Hrvatskoj i okolici. Njegovi su naslovi objavljeni i u Sloveniji, Srbiji, Makedoniji i Albaniji, a ukupno je prodano više od 250.000 primjeraka.
Udruga „Sve za nju“ 2016. godine dodijelila mu je nagradu VAM zbog pomaganja onkološkim pacijentima i senzibiliziranja javnosti za probleme svih koji se bore s rakom. U braku je 16 godina i ponosni je tata 14-ogodišnjakinje, čijoj generaciji želi da mudro iskoriste sve svoje intelektualne i emocionalne potencijale sa što manje buljenja u ekran, a nešto više u svoju dušu.