Priručnik “Prozor u digitalni svijet”

27. prosinca 2022. | Kategorija: Tech & znanost

kompjuter comp informatikaKVARNER – Zajednica tehničke kulture Primorsko-goranske županije pripremila je priručnik “Prozor za digitalni svijet” čiju izradu je financirala Primorsko-goranska županija u sklopu projekta “PGŽ-manifestacije”. Izrada priručnika bazirana je na temelju iskustava koja su se stekla u provedbi programa informatičkog obrazovanja starije populacije pod nazivom 50+.

Stvarajući ovaj priručnik, autori su osjetili veliko poštovanje i čast jer su dobili priliku formalizirati i napisati sadržaj o osnovama rada na računalu koji će, vjerujemo, značajno olakšati rad na računalu i mobitelu. Sve lekcije navedene u priručniku, obrađene su u sklopu 30-satnih radionica koje su se provodile diljem naše županije, a u realizaciji Zajednice tehničke kulture PGŽ.

Ovim putem autori se žele zahvaliti upravo umirovljenicima jer su bili glavni pokretač pisanja ovog priručnika iz razloga što su svojom voljom i nevjerojatnom upornošću i velikom radošću pohađali tečajeve informatike. Autori se nadaju da će s istom radošću otvoriti ovaj prozor i udahnuti čari digitalnog svijeta.

Priručnik ima 68 stranica, bogato je ilustriran sa ukupno 240 fotografija, skica, crteža i simbola, te sadrži 7 cjelina : računalo – rad u operativnom sustavu windows – tipkovnica i miš – obrada teksta – internet – e-građani – mobilni uređaji – primjer korištenja web usluga, maila i alata – prijava na društvenu mrežu Facebook.

Priručnik je u pdf. Formatu postavljen na Internet stranici Zajednice tehničke kulture Primorsko-goranske županije gdje ga možete pogledati i  preuzeti:

https://ztk-pgz.hr/wp-content/uploads/2022/12/Prozor-u-digitalni-svijet.pdf