SUBOTNJI „FALSTAFF“ POSVEĆEN USPJEHU HRVATSKE NOGOMETNE REPREZENTACIJE!

13. srpnja 2018. | Kategorija: Kultura

HNK Ivana pl. Zajca

HNK Ivana pl. Zajca

RIJEKA / KULTURA – Na krilima povijesnog uspjeha hrvatske nogometne reprezentacije, a dan uoči finalne utakmice svjetskog prvenstva, riječki HNK Ivana pl. Zajca zajedno sa svojom publikom navija i bodri Vatrene onako kako najbolje zna – predstavom. Izvedba komične hit opere, Verdijev „Falstaff“, u subotu 14. srpnja u 20 sati, dobit će novu, prigodnu nogometnu dimenziju! Poznata priča, puna humora i vedrine, o neodoljivom ostarjelom zavodniku i lakrdijašu Falstaffu u briljantnoj izvedbi Giorgia Suriana, bit će napodunjena nogometnim iznenađenjima. Pa i oni gledatelji koje je možda riječki „Falstaff“ već oduševio u nekoj od ranijih, redom rasprodanih izvedbi, ne bi nikako smjeli propustiti ni ovu jedinstvenu subotnju. Jer ovaj je „Falstaff“ obavezan dio navijačke pripreme za finale i najbolji uvod u nedjeljnu atmosferu.
U dramaturgiji i režiji Marina Blaževića, pod dirigentskim vodstvom maestra Villea Matvejeffa i uz orkestar Opere HNK Ivana pl. Zajca nastupit će iznimna solistička ekipa predvođena nacionalnim prvakom Giorgio Surianom. Lukave žene windsorske bit će sjajne pjevačice i komičarke Anamarija Knego, Vanja Zelčić, Biljana Kovač i Ivana Srbljan, a nastupit će i Robert Kolar, Aljaž Farasin, Sergej Kiselev, Marko Fortunato, Dario Bercich.
Koreografkinja je Selma Banich, scenografi su Marin Blažević i Dalibor Laginja, kostimografkinja je Sandra Dekanić, a oblikovatelj svjetla je Dalibor Fugošić.

(kv)