RIJEKA – Upisi u jesenji ciklus predavanja Sveučilišta za 3. dob

6. listopada 2021. | Kategorija: Tech & znanost

Sveučilište u Rijeci, u suradnji s Gradom Rijekom nudi novi jesenji ciklus predavanja u sklopu projekta Sveučilište za 3. dob.

U jesenjem ciklusu zainteresirane osobe starije od 55. godina s područja Primorsko-goranske županije moći će upisati početne radionice slikarstva koje se već tradicionalno održavaju na Akademiji primijenjenih umjetnosti, kao i ciklus predavanja iz psihologije na temu emocionalne inteligencije koje će se od listopada do prosinca održavati na Filozofskom fakultetu.

Za razliku od prošlog ciklusa, koji se većinom odvijao virtualno, ovaj jesenji ciklus će se održavati uživo.

Jesenji ciklus predavanja iz psihologije pod nazivom „Emocionalna inteligencija“ održavat će se od 12. listopada do 2. prosinca, utorkom i četvrtkom od 17 do 18.30h na Filozofskom fakultetu (prostorija 207, 2. kat). Ciklus uključuje deset sati predavanja iz psihologije na temu emocionalne inteligencije, s naglaskom na pregled znanstvenih istraživanja i primjene koncepta inteligencije u praksi. Osim toga, polaznici će i osobno moći iskusiti kako funkcioniraju i kako se objašnjavaju rezultati testova inteligencije. Predavanja drži dr. sc. Vladimir Takšić, profesor emeritus.

Jesenji ciklus radionica „Početno slikarstvo“ održavat će se od 20. listopada do 1. prosinca, srijedom od 17 do 19.30 sati na Akademiji primijenjenih umjetnosti. Voditelji su Radovan Kunić, mag. art. i asistentica, apsolventica Likovne pedagogije Doria Valković. Radionica je uvodnog karaktera i namijenjena je zainteresiranima koji nemaju puno iskustva u slikanju ili bi željeli započeti s osnovama likovnog jezika i slikarstva. U jesenjem ciklusu provodi se i napredna radionica slikarstva koje upisuju samo prijašnji polaznici i polaznice.

Upisi u jesenji ciklus predavanja i radionica započinju u ponedjeljak 4. listopada i traju do 11. listopada, osim u slučaju da se grupa prije popuni, s obzirom da je broj sudionika ograničen. Upisnina u ciklus predavanja iznosi 250,00 kn, a u ciklus slikarstva 300 kuna.

Upisi se vrše putem e-maila 3dob@uniri.hr, a informacije je moguće dobiti i telefonom na broj 051/854-861.