MJUZIKL “RASKRUŽJE” PUTOKAZA U GERVAISU

1. studenoga 2017. | Kategorija: Kultura

gervais opatijaKULTURA – U velikoj dvorani centra Gervais u Opatiji u petak, 3. studenog 2017. s početkom u 20.30 sati održat će se mjuzikl mijena „Raskružje“ u izvedbi Putokaza, najavljeno je iz Festivala Opatija.

Nakon riječkih premijera i otvaranja 60. krčkih Ljetnih priredbi, izvedbi u pulskom Istarskom narodnom kazalištu i Karlovačkom kazališnom festivalu, Putokazi će svoj, od publike i kritike hvaljeni, mjuzikl mijena „Raskružje“ izvesti još jednom pred domaćom publikom, i to na pozornici opatijskog centra Gervais, u petak, 3. studenog 2017. u 20.30 sati.

„Raskružje“, produkcijski raskošan mjuzikl o ljubavi i hrabrosti čija priča počiva na drevnom staroslavenskom i grčkom mitu o nastanku proljeća, prikazuje likove Demetru i Peruna, Moranu i Jarila, Janju i Gospodina Lijepog i Mladog, vile Rusalke i Polunoćnice te Demonke, hadske furije u njihovom putovanju raskružjem, u kojeg ulaze i izlaze u vječnim mijenama iščekujući ljubav!

Priča se dojmljivo uklapa u našu svakodnevnu zbilju, prikazujući susret različitih svjetova u sukobu taština, straha, netolerancije i odbijanja. Libreto Irene Križ i hit uspješnice Putokaza u glazbenom ruhu orkestratora Filipa Franka prati dinamična režija Lenke Udovički i koreografija Ivane Kalc, postavljajući pitanje može li ljubav prevladati razlike i predrasude koje nameće pripadnost drugačijem podrijetlu što dovodi do zanimljivog zapleta.

Sami akteri, performeri Mjuzikla, solisti i izvođači Putokaza, njih 35 iz različitih pjevačkih generacija, povodom izvedbe poručuju:

„Život je naizgled pravocrtni put i često se čini da se događaji nižu mimo naše volje i utjecaja, skoro pa i bez razloga. Trebali bi, međutim, uočiti da nam se na tom putu ciklički ponavljaju situacije u koje ulazimo, koje živimo, iz kojih učimo, zbog kojih se mijenjamo i iz kojih rastemo. Taman kad pomislimo da smo ponovno krenuli naprijed, evo nas u novom ciklusu, novi ljudi, novi događaji, ali iste lekcije. Jer možda nismo još sve naučili i možemo još rasti.“

Ulaznice za „Raskružje“ mogu se kupiti po cijeni od 50,00 kuna online na www.mojekarte.hr, u Opatiji na Ljetnoj pozornici (Zert bb; 051/271377), radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i caffe baru Nad urom u Robnoj kući Korzo, kao i ostalim prodajnim mjestima sustava Mojekarte.hr
(kv)