PROSLAVLJENI TENOR DOLAZI U OPATIJU – TOMISLAV MUŽEK & TRIO 16.4. U GERVAISU

4. ožujka 2021. | Kategorija: Kultura

Mužek & Trio uskoro u Lisinskom - News - StartnewsOPATIJA – U organizaciji Festivala Opatija 16.4. u Opatiju dolazi proslavljeni hrvatski tenor Tomislav Mužek i njegov Trio!

Tomislav Mužek na glasu je kao jedan od najvažnijih suvremenih hrvatskih tenora čija je uspješna karijera poznata diljem Europe. Ovog proslavljenog tenora navikli smo slušati u operama, ali što kada on krene u istraživanje glazbe koju osobno voli slušati, a profesionalno ne izvodi? „Sve, samo ne operu“.

Na sceni Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu početkom 2018. godine Mužek je nastupio u pratnji glazbenih virtuoza Miroslava Lesića na gitari, Tomislava Modrića na glasoviru i Mladena Kosovca na harmonici i klarinetu. U prvom dijelu programa izvodili su izbor poznatih talijanskih kancona poput Chitarre Romane, dok je drugi dio bio posvećen pjesmama izvođača koje privatno uživaju slušati kao što su Sting, Eric Clapton, Arsen Dedić i dr., sve u posebnom aranžmanu.

Sada, po prvi put s ovim programom kojeg publika uvijek ispraća ovacijama, napokon dolaze u petak, 16. travnja 2021. u opatijski centar Gervais.

Centar Gervias

Centar Gervias

Tomislav Mužek rođen je u Njemačkoj i školovani je glazbenik Sveučilišta za glazbu i dramsku umjetnost u Beču. Osvojio je 1999. prvu nagradu na međunarodnom pjevačkom natjecanju Ferruccio Tagliavini, diplomirao i počeo solističku karijeru angažmanom u Bečkoj državnoj operi. Godine 2000. počinje nastupati u zapaženim ulogama u Bremenu nakon čega njegova karijera ima strelovit uzlet i nastupa u svjetski poznatoj milanskoj Scali, Bavarskoj državnoj operi u Münchenu, Hamburgu, Dresdenu, Bayreutski festivalu, Firenzi, Genovi, Parizu, Tokiju… a dirigentske superzvijezde poput Zubina Mehte, Pierre Bouleza, Bernarda Haitinka, Daniele Gattija, Gustava Dudameal, Gianandrea Noseda, Riccarda Mutija, Myun Whun Chunga, Vjekoslava Šuteja, Christiana Thielemanna, Andrisa Nelsonsa samo su neki s kojima je surađivao.
U Hrvatskoj je nastupao kao prvak Opere Hrvatskog narodnog kazališta Split, a od  2016. je prvak Opere Hrvatskoga narodnog kazališta u Zagrebu. Dobitnik je prestižnih nagrada među kojima Nagrade hrvatskog glumišta i godišnju nagradu Vladimir Nazor, a 2019. odlikovan je Redom Danice hrvatske s likom Marka Marulića.

Uz nacionalnog opernog prvaka Tomislava Mužeka, trio čine vrhunski glazbenici:
Miroslav Lesić –  gitarist, skladatelj, producent, aranžer i tonski snimatelj. Višestruko nominiran i okrunjen nagradama Porin i Status. Istaknuti je član HRT banda Nikše Bratoša, te suradnik brojnih zvijezda domaće i inozemne pop/rock scene.
Tomislav Modrić –  pijanist, prof. klavira, producent, skladatelj i aranžer. Također je višestruko nominiran za glazbenu nagradu Porin te je kao dio producentskog tima dobitnik nagrade Golden rose u Luzernu 2007.godine. Suradnik je brojnih hrvatskih i inozemnih izvođača.
Mladen Kosovec – harmonikaš i klarinetist, među ostalim i član ansambla Tango Appassionato koji svoje slušatelje rado odvodi u čaroban svijet tanga, čardaša i romanse.

Cijena ulaznice iznosi 150,00 kuna, a mogu se kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati i sat vremena prije početka redovnih programa u centru Gervais, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, te online na www.mojekarte.hr. Cijena ulaznice s popustom za studente i umirovljenike je 130,00 kn, a popust je moguće ostvariti samo na blagajnama Festivala Opatija.

Program se održava sukladno epidemiološkim mjerama.