Pogačić u Izvršni odbor European Free Alliancea

11. ožujka 2019. | Kategorija: Europa & svijet

Clanica-Liste-za-Rijeku-Nelida-Pogacic-u-izvrsnom-odboru-European-Free-Alliancea_ca_largeRIJEKA – Za članicu izvršnog odbora European Free Alliancea je izabrana Nelida Pogačić na mandat od tri godine. Paralaleno sa skupštinom EFA-a sastala se i skupština fondacije Maurits Coppieters čija je članica udruga Slobodna Država Rijeka – Stato libero di Fiume

Listu za Rijeku na skupštini predstavljaju predsjednik Danko Švorinić i članica nadzornog odbora Liste za Rijeku Nelida Pogačić. Također, za novu predsjednicu EFA-e izabrana je Baskijka Lorena Lopez de La calle.

Predsjednik Liste za Rijeku Danko Švorinić susreo se s predstavnicima EFA stranaka s područja centralne Europe te je dogovorio pristupanje Liste za Rijeku novoosnovanoj radnoj skupini za prekograničnu suradnju ‘Central European Alliance’. Članice ove radne skupine su političke stranke iz Južnog Tirola, slovenske Istre, Bavarske, Moravske, Slovačke, Alzasa, Rijeke, Koruške, Vojvodine i Transilvanije, a prvi sastanak ove grupacije očekuje se sredinom lipnja u Kopru. (kv/RD)