Planetarno popularna kanadska rock sila SUM41 stiže na opatijsku Ljetnu pozornicu

20. veljače 2023. | Kategorija: Kultura

muzika koncert glazbaKONCERTI – Nakon 12 godina od premijernog nastupa, popularan i nezaustavljivi rock bend SUM 41 vraća se u Hrvatsku i to na jednu od najljepših pozornica Jadrana – Ljetnu pozornicu u Opatiji.

Koncert će se održati 11. lipnja, a prodaja ulaznica kreće 22. veljače u 10 sati putem Eventim online sustava i na prodajnim mjestima Eventima.

 Nakon više od 15 milijuna prodanih ploča diljem svijeta i sedam objavljenih albuma, nominacije za nagradu Grammy, dvije nagrade Juno (sedam nominacija), nagrade Kerrang!, kao i višestruke Alternative Press Music Awards, Sum 41 je ostao jednostavno rock bend – beskompromisan i iskren bez namjere usporavanja. Njihove turneje traju i po godinu dana, s više od 300 nastupa kroz godinu, što im je donijelo status izvrsnog live benda, kojem pomaže i činjenica kako postavu benda čine čak tri gitare.

 Karijera kanadskog benda SUM 41 krenula je prije više od dva desetljeća i to s albumom prvijencem All Killer No Filler iz 2001. godine. Njihov zaigran pop-punk zvuk s himničnim melodijama i tekstovima usmjerenima protiv svih autoriteta odmah su prihvatili buntovni tinejdžeri na pragu milenija. Singlovi “Fat Lip”, “In Too Deep” i “Motivation” doveli su ih visoko na glazbene ljestvice, te album učinili platinastim u SAD-u, Kanadi i Velikoj Britaniji, a bend globalno popularnim.

 Iako su se izvorno pojavili kao nasljednici MTV skate-punk, pop-punk zvuka Blink 182, s vremenom su postajali oštriji, mračniji i kompleksniji, i u pravoj maniri glazbene evolucije pretvorili se u punokrvni rock band.

 SUM 41 u Hrvatsku stižu u sklopu turneje na kojoj promoviraju sedmi studijski album Order in Decline, nedvojbeno najteži album u njihovoj legendarnoj karijeri, a istovremeno i najdinamičniji. Frontmanu benda Derycku Whibleyu trebalo je sveukupno tri tjedna da napiše neke od najosobnijih i najiskrenijih pjesama u svojoj karijeri koje su kritičari dočekali s oduševljenjem.

 “Rubovi su omekšani pop-punk melodijama koje još uvijek vrebaju duboko u SUM 41 DNA-u, ali ovo svakako nije pop-punk album. Evolucija se nastavlja i postaje doista impresivna.” – napisao je Kerrang!

 U produkciji je već osmi album Heaven and Hell, čiji se izlazak očekuje uskoro, pa se tako nadamo i izvedbi novih pjesama na Ljetnoj pozornici u Opatiji.

 Cijena ulaznica do 01.03. iznosi 39 EUR,