MILANOVIĆ U NEW YORKU: SVI MIGRANTI IZ AFGANISTANA BI TREBALI DOĆI U SAD

22. rujna 2021. | Kategorija: Europa & svijet

foto: @svornjak

SVIJET – Rijetko se događa da predsjednik jedne male države poput Hrvatske privuče toliko pozornosti najjačih medijskih kuća u SAD-u kao što je to nedavno uspjelo Zoranu Milanoviću. Naime, predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović boravi u New Yorku, gdje sudjeluje na 76. zasjedanju Opće skupštine Ujedinjenih naroda, a jedna od njegovih izjava “zakačila se uha” brojnih Amerikanaca.

Naime, komentirajući migrantsku krizu i situaciju u Afganistanu – koja je posebno aktualna u SAD-u zbog njihovog nedavnog sramotnog povlačenja iz Afganistana – Milanović je zaključio da izbjeglice iz Afganistana trebaju naći svoje mjesto u Americi.

Tako je i Fox News u jednom od priloga, emitirao izjave visokih europskih političara o migrantskoj krizi.

“Francuski predsjednik Macron kazao je da Francusku treba zaštiti od migranata. Austrijski ministar unutarnjih poslova smatra kako ne postoji razlog zašto bi Afganistanci sada dolazili u Austriju. Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da bi svi oni trebali pronaći svoje mjesto u Americi”, prenosila je voditeljica izjave čelnika europskih država i na kraju izjave hrvatskog predsjednika sarkastično rekla: “Puno hvala.”

Pogledajte: VIDEO

(kv)