KULTURA – PJESNIK ORLIĆ DOBIO NAGRADU U UKRAJINI

16. rujna 2019. | Kategorija: Kultura
pjesnik Valerio Orlić

pjesnik Valerio Orlić

KULTURA – Riječaninu Valeriju Orliću nagrada na 3. međunarodnom festivalu književnosti “Luka pošte” u Kijevu.

Odlukom Vijeća iz Kijeva s 3. međunarodnog književnog festivala-natjecanja „Luka pošte“ („Poštarski pomol“), koji je organizirao Kijevski fond za kulturu „Boris Oliynyk“, u Ministarstvu kulture Ukrajine, u nominaciji “Poezija” – Povelju je dobio pjesnik iz Republike Hrvatske, Riječanin Valerio Orlić.
Dokumente o nagradi potpisali su predsjednik ukrajinskog Fonda za kulturu “Boris Oliynyk” u Ministarstvu kulture Ukrajine, akademik OD Bakumenko, kao i predsjednica festivala i članica Nacionalne Unije pisaca Ukrajine Tatiana Borisova Kudinova.
Valerio Orlić dobitnik je više međunarodnih književnih nagrada od Makedonije, Srbije, Bugarske, Italije… 2018. dobitnik je prestižne europske nagrade “Homer” u Briselu (Belgija). Počasni je predsjednik i osnivač Hrvatskog književnog društva, te redovni član Društva hrvatskih književnika, Društva hrvatskih haiku pjesnika i počasni član Saveza nezavisnih bugarskih pisaca. Urednik je više od 60 naslova, objavio je 22 knjige, pokretač je časopisa za kulturu “Književno pero” i “Krik”, Festivala književnosti “Dani prijatelja knjige” Rijeka, znanstvenih skupova “Petar Kanavelić i Korčula”, i “U spomen na književnika Antu Zemljara”, grad Pag, Umjetničke kolonije “Riječ u kamenu”, Povljana otok Pag, haiku susreta Borivoj Bukva, Rijeka i Riječkih književnih jutra. (kv)