DANAS KONCERT OPERETA U OPATIJI

11. studenoga 2017. | Kategorija: Kultura

gervais opatijaKULTURA – Danas, u subotu 11. studenog 2017. s početkom u 20 sati u Centru Gervais održat će se gala koncert operetnih arija koje organizira Festival Opatija i međunarodna udruga opereta iz Trsta, u suradnji s Gradom Opatija te Zajednicom Talijana Opatije, a organizaciju koncerta sponzorira talijanska regija Friuli Venezia Giulia.
Koncert nas vodi u romantičan i zabavan svijet operete. Put počinje s najpoznatijim djelima kompozitora Franza Lehára, Emmericha Kálmána i Paula Abrahama, a nastavlja se s pričom Mozartovog pjevača dalmatinskog Franza von Suppea. Nakon ovog austrougarskog četvorca put nas vodi do glazbe današnjih dana i oživljavanju starih veza Opatije i opereta. Prvi Međunarodni festival opereta u Opatiji bio je posvećen upravo Franzu Leháru, a drugi djelima Emmericha Kálmána. Opatija je bila okupana notama ovih kompozitora i ovaj će koncert oživjeti glazbu koja je toliko značila tadašnjoj Opatiji.

Na koncertu nastupaju Marzia Postogna, sopran, Ilaria Zanetti, sopran, Andrea Binetti, tenor i Nicolò Ceriani, bariton uz klavirsku pratnju Corrada Gulina.

Ulaz na koncert je besplatan.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane da dođu u subotu u Gervais na koncert operetnih arija.
GALA OPERETA
Sopran: Marzia Postogna i Ilaria Zanetti / Tenor: Andrea Binetti
Bariton: Nicolò Ceriani / Klavir: Corrado Gulin
Subota, 11. studenog 2017. u 20 sati / Centar Gervais, Opatija
(kv)