VRHUNSKA KULTURA I VEČER ZA PAMĆENJE – HARLEM GOSPEL CHOIR ODUŠEVIO U OPATIJI

10. prosinca 2023. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Centar Gervias

Centar Gervias

OPATIJA – Američku gospel glazbu većina je čula i vidjela samo u američkim filmovima, no opatijska publika sinoć (9.12.) je imala priliku uživo osjetiti izuzetnu atmosferu harlemske crnačke kršćanske glazbe upravo u domu kulture u Opatiji, centru Gervais.

 Naime, organizator Festival Opatija je u Opatiju doveo najbolje i najpoznatije pjevače američkog gospela Harlem Gospel Choir, zbor čija popularnost doseže vrtoglave visine, nižu nastupe za najuvaženije osobe društvenog i političkog svijeta, ostvaruju suradnje s najuspješnijim svjetskim glazbenicima i pritom osvajaju milijunsku publiku, kojoj se sada, zahvaljujući Festivalu Opatija, pridružuje i ona opatijska.

 Harlem spada u vrhunsku kulturu, izvodi tradicionalne gospel pjesme u suvremenom aranžmanu, s primjesama jazza i bluesa, a njihovi moćni vokali sinonim su za veličanstven zvuk i zaraznu energiju koja je kao nikad dosad ponijela posjetitelje Gervaisa – pljeskom, pjesmom i stajaćim ovacijama pratili su njihove nadahnute izvedbe i spremno i raspoloženo odgovarali na brojnu komunikaciju s pozornice.

 Posebne trenutke večeri činile su pjesme posvećene Whitney Houston koje su sve prisutne ostavljale bez daha, poneke i sa suzom u oku. Koncert je ipak završio u veselom blagdanskom tonu uz poznate We Wish You a Merry Christmas Oh Happy Day, što je uistinu i bio!

 „Zbog rekordno brzo rasprodanih ulaznica za subotnji koncert, Harlem će u Opatiji nastupiti dvije večeri, no i večerašnja izvedba je odavno rasprodana, na čemu zahvaljujemo našoj vjernoj publici“, naveli su organizatori iz Festivala Opatija.