Veličanstvena baletna predstava „Orašar“ ukrajinskih baletnih prvaka u Gervaisu

1. studenoga 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Veličanstvena baletna predstava "Orašar" ukrajinskih baletnih prvaka u  Gervaisu - Novi listKULTURA – Festival Opatija ovog prosinca u centar Gervais donosi čaroliju Božića uz najpoznatiju i najgledaniju baletnu bajku, Orašar!

Priča o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, ispričana je baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Njegovoj tradicionalnoj koreografiji, nadahnut, živ i moderniji izgled daje međunarodno poznata baletna trupa Ukrainian Classical Ballet čiji su članovi vrhunski plesači, prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta, nositelji brojnih međunarodnih nagrada koji u svojem umjetničkom izričaju njeguju visoku tradiciju ruskog baleta i baletne škole, a svoje nevjerojatne plesne vještine uspješno spajaju s posebnim senzibilitetom i glumačkim talentom.

Nesputani kreativni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku, jedinstvena scenografska i redateljska rješenja, impozantne dekoracije, raskošni kostimi i uzbudljive video-projekcije uranjaju posjetitelje svih uzrasta u pravu božićnu čaroliju, a čak ni najzahtjevnija baletna publika ne ostaje ravnodušna. 

Ove zime Božić u Gervaisu pružit će Vam nezaboravni doživljaj uz vrhunsku umjetničku postavu, impresivne produkcijske zahtjeve i čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.

Predstava će se održati 15. prosinca 2021. u opatijskom centru Gervais s početkom u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 280 kuna za mjesta u parteru i 260 kuna za mjesta na balkonu kreću u prodaju 29. listopada 2021. u uredu Festivala Opatija (Ljetna pozornica, Zert bb, radnim danom od 8 do 16 sati), u Rijeci u Dallas Music Shopu i Foto Reviji, Newsound u Matuljima, te online na www.mojekarte.hr.  Ulaz na program moguć je isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde (u elektronskom ili tiskanom obliku) i identifikacijske isprave. Ukoliko na dan održavanja programa nemate važeću COVID potvrdu, povrat novca za kupljene ulaznice nažalost neće biti moguć.