Veličanstvena baletna predstava „Orašar“ ukrajinskih baletnih prvaka u Gervaisu

1. studenog 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Veličanstvena baletna predstava "Orašar" ukrajinskih baletnih prvaka u  Gervaisu - Novi listKULTURA – Festival Opatija ovog prosinca u centar Gervais donosi čaroliju Božića uz najpoznatiju i najgledaniju baletnu bajku, Orašar!

Priča o djevojčici Marie koja ispod bora pronalazi nesvakidašnji dar te s njime proživi čudesne dogodovštine u svijetu mašte, ispričana je baletnom koreografijom jednog od najpoznatijih koreografa, baletnog majstora i laureata mnogobrojnih nagrada i međunarodnih priznanja – Valerija Petroviča Kovtuna. Njegovoj tradicionalnoj koreografiji, nadahnut, živ i moderniji izgled daje međunarodno poznata baletna trupa Ukrainian Classical Ballet čiji su članovi vrhunski plesači, prvaci i solisti ukrajinskih nacionalnih kazališta, nositelji brojnih međunarodnih nagrada koji u svojem umjetničkom izričaju njeguju visoku tradiciju ruskog baleta i baletne škole, a svoje nevjerojatne plesne vještine uspješno spajaju s posebnim senzibilitetom i glumačkim talentom.

Nesputani kreativni pogled na najpoznatiju blagdansku bajku, jedinstvena scenografska i redateljska rješenja, impozantne dekoracije, raskošni kostimi i uzbudljive video-projekcije uranjaju posjetitelje svih uzrasta u pravu božićnu čaroliju, a čak ni najzahtjevnija baletna publika ne ostaje ravnodušna. 

Ove zime Božić u Gervaisu pružit će Vam nezaboravni doživljaj uz vrhunsku umjetničku postavu, impresivne produkcijske zahtjeve i čarobnu glazbu Petra Iljiča Čajkovskog.

Predstava će se održati 15. prosinca 2021. u opatijskom centru Gervais s početkom u 20 sati.

Ulaznice po cijeni od 280 kuna za mjesta u parteru i 260 kuna za mjesta na balkonu kreću u prodaju 29. listopada 2021. u uredu Festivala Opatija (Ljetna pozornica, Zert bb, radnim danom od 8 do 16 sati), u Rijeci u Dallas Music Shopu i Foto Reviji, Newsound u Matuljima, te online na www.mojekarte.hr.  Ulaz na program moguć je isključivo uz predočenje važeće COVID potvrde (u elektronskom ili tiskanom obliku) i identifikacijske isprave. Ukoliko na dan održavanja programa nemate važeću COVID potvrdu, povrat novca za kupljene ulaznice nažalost neće biti moguć.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone