SVJETSKI POZNAT LUKA ŠULIĆ NA LJETNOJ POZORNICI 11. KOLOVOZA

27. svibnja 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

luka sulic opatijaFestival Opatija ponosno najavljuje koncert svjetski poznatog violončelista Luke Šulića! – Luka Šulić, svjetski poznati violončelist, suosnivač i član slavnog instrumentalnog dua 2CELLOS, 11. kolovoza 2021. dolazi na opatijsku Ljetnu pozornicu u organizaciji Festivala Opatija gdje će, u pratnji Evgenija Gencheva prirediti pravi crossover spektakl za violončelo i piano.

Šulić i Genchev izvest će neke od najvećih rock i pop hitova svih vremena – Bohemian Rhapsody, Nothing Else Matters, Numb, The Sound of Silence, Smells Like Teen Spirit, Chandelier, popularne pjesme iz filmova Shallow i Nuovo Cinema Paradiso, kao i klasična remek-djela poput Spiegel im SpiegelNuvole Bianche i dr.

Nakon osam godina svjetske turneje i uspješne karijere s 2CELLOS, Luka Šulić se 2019. vratio svojim klasičnim korijenima. Objavio je prvi samostalni album za Sony Classical koji je debitirao na 1. mjestu Billboardove ljestvice tradicionalnih klasičnih albuma. Njegova dramatična interpretacija jednog od najslavnijih djela klasične glazbe, Vivaldijeva „Četiri godišnja doba“ prvi je cjeloviti album popularnog ciklusa baroknih koncerata aranžiranih za violončelo, a Luka je prvi glazbenik u povijesti koji to djelo izvodi kao solo violončelist. Uspjeh albuma odveo ga je na međunarodnu turneju koja je započela rasprodanim showom u milanskom Teatru Dal Verme, bečkom Wiener Konzerthausu, Tokijskom Međunarodnom forumu i dr.

Evgeny Genchev mladi je pijanist iz Bugarske i Lukin prijatelj iz studentskih dana koji neprestano niže priznanja za svoja glazbena postignuća. Ostvario je zapažene suradnje s nekoliko filharmonijskih orkestara diljem Europe, a široj publici je poznat iz brojnih nastupa na televizijskim showovima poput Next Top Model slavne manekenke Heidi Klum. Jedan od zapaženijih nastupa imao je pred više od 800 tisuća ljudi na koncertu Wilkommen 2017 na Brandeburškim vratima.

Šulić i Genchev iznimno su cijenjeni glazbenici i izvan svog klasičnog žanra, a strastvenom izvedbom i zanosnom energijom na opatijskom koncertu još će jednom pokazati da dobra glazba ne dopušta granice među stilovima i osvaja publiku svih generacija.

Cijena ulaznice za koncert iznosi 150 kuna, odnosno 120 kuna s popustom za studente i umirovljenike. Ulaznice su u prodaji u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu i Foto Reviji te online na www.mojekarte.hr

(kv)