SLANI I ŽIGULIĆ: ako ne postavimo pravila ponašanja za građevinske radove na jesen će stvari izmaknuti kontroli

13. svibnja 2022. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

foto: NL

OPATIJA – Predsjednica Gradskog vijeća Grada Opatije Neva Slani (AM) i Mladen Žigulić, predsjednik MO Vasanska i Odbora za komunalno gospodarstvo i imovinsko-pravna pitanja Grada Opatije, osvrnuli su se kritički na nedavne odluke Grada Opatije, točnije na izglasane točke na Gradskom vijeću, prenio je Novi list.

 “Ne znaju se kriteriji kako je formiran žiri za ocjenjivanje natječaja trga Slatina. To će definirati izgled Opatije za sljedećih 100 godina, a ne znaju se kriteriji”, naveli su.

Slani i Žigulić (iako dio gradske vlasti SDP-AM-UK) nisu zadovoljni nekim nedavnim odlukama Grada pa su naveli: “Imamo drugačije mišljenje od onoga što je doneseno na Gradskom vijeću. Neke točke su izglasane suprotno zaključcima Odbora za komunalno gospodarstvo Grada Opatije, a to je o ukidanju statusa javnog dobra u općoj uporabi čestice u nastavku naselja Kosovo, točnije dio nekadašnjeg pješačkog Lovorskog puta.”

“Naši građani, uvijek i s pravom imaju dojam da netko može a netko ne može”, istaknula je Slani.

“Čestica se u naravi ne koristi kao javno dobro, već su na njoj bageri koju godinu. Status čestice je privremeno ukinut zbog izgradnje. Na sličnoj situaciji u Poljanama Gradsko vijeće je pak odlučilo ne ukinuti status javnog dobra u općoj uporabi. Ali ova je prerova bagerima. To su važni presedani gdje je Gradsko vijeće poslalo poruku da izaći ususret za uništavanje čestice. Problem je uvijek isti – nejasan je kriterij”, zaključili su Slani i Žigulić.

 

(info:NL)

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone