SDP-ov KANDIDAT NARUČIO BLAĆENJE PROTUKANDIDATA?

7. svibnja 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
unnamed

Isječak videa koji je u posjedu policije u kojemu distributer priznaje tko stoji iza klevetničkih letaka

OPATIJA – “Danas je napokon uhvaćen distributer klevetničkih letaka koji su se posljednjih dana distribuirali širom Opatije. Distribucija je, koliko smo upoznati od strane građana, započela ovog utorka 04.svibnja na području Voloskog i šire okolice. Istoga dana predao sam policiji kaznenu prijavu protiv nepoznatog počinitelja. Radi se o kaznenom djelu, obzirom su distribuirani letci u kojima se kleveće moju obitelj i mene, poziva na mržnju prema meni”, naveo je gradonačelnik Ivo Dujmić u priopćenju koje je poslano svim medijima i koje prenosimo u cijelosti.

Moram priznati da sam tužan što ovo dijelim sa građanima, ali smatram da građani moraju znati  istinu jer ovo nije Opatija kakvu poznajemo i kakva treba ostati. Opatija ovakvu prljavu kampanju još nije nikada vidjela. S druge strane, zadovoljni smo što će ta negativna kampanja valjda napokon stati jer je policija uhitila distributera pamfleta smišljenog u radionici laži.  Kriminalističko istraživanje je u tijeku prema organiziaciji koja stoji kao autor i naručitelj, a nakon što je distributer izravno priznao tko je naručitelj!

“Policija je nakon zaprimljene kaznene prijave provodila istražne radnje kako bi došla do grupe i organizacije koja je organizirala distribuciju letaka i vodila grupu, jer je potpuno jasno da pripremu, ispis i distribuciju letaka nije mogla vršiti samo jedna osoba, već je za navedeno bilo potrebno postojanje grupe i organizacije. Niti nakon podnesene kaznene prijave, nažalost, distribucija letaka nije stala.  Distribucija je nastavljena i u danima nakon utorka – u srijedu, četvrtak i danas u petak! Jutros je distribucija započela u Ičićima te je distributer letaka napokon uhvaćen. Građani su snimili distributera i odmah dobili priznanje o naručitelju distribucije. Pozvana je policija koja je izašla na mjesto događaja i privela distributera na daljnje kriminalističko istraživanje”, navodi se u priopćenju.

Video pogledajte OVDJE

Distributer je naveo da mu je sporne letke dao SDP-ov kandidat Fernando Kirigin. Kirigin se još nije obratio javnosti no kada to bude učinio u cijelosti ćemo prenijeti i njegovu izjavu.

(Zlatko M.)