RAZVESELIMO DJECU – Pronađite „Izgubljenu bradu Djeda Mraza“ ove nedjelje u Gervaisu  

1. prosinca 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

sveti nikola božićOPATIJA – “Festival Opatija Vas poziva u nedjelju, 6. prosinca 2020. s početkom u 11 sati na kazališnu predstavu za djecu „Izgubljena brada Djeda Mraza“ u izvedbi Kazališta Tvornica lutaka iz Zagreba”, navode iz Festivala Opatija.

 Tekst za predstavu napisala je Petra Radin koja, uz Marija Kovača ujedno potpisuje režiju. Priča počinje jednim uobičajenim danom na Sjevernom Polu. Djed Mraz u staromodnom kućnom izdanju pjevuši pjesmicu u fotelji dok šećerna vila Marcipan kuha slastice i daje Djedu na degustaciju. Patuljak pakira poklone. Svi su sretni, opušteni i pjevaju. Jedan dječak kuca na vrata. Želi predati Djedu Mrazu pismo. Djed Mraz pročita pismo i pita ga je li siguran da mu je baš to što piše u pismu najbitnije na svijetu.

Ministri Ziher i Broš, suradnici Djeda Mraza prisluškuju što Djed govori dječaku. Negoduju jer Djed toliko puno poklona odvaja za dosadnu djecu, a oni to ne zaslužuju i ne cijene. Dolaze do zaključka da bi bilo bolje da ti pokloni završe kod njih jer su oni oduvijek uz njega, a nikada ih nije nagradio.
Taman kad su se Ministri prejeli slatkiša i umorili od previše „imanja svega“, zaspali su kao klade. Patuljci i sobovi iskoriste priliku i organiziraju se. Moraju probuditi Djeda Mraza iz crnila i spasiti Božić!

Cijena ulaznice iznosi 40 kuna. „Obiteljski popust“ od 30 kuna po ulaznici moguće je ostvariti kupovinom 3 i više ulaznica isključivo na blagajnama Festivala Opatija. Ulaznice se mogu kupiti u Opatiji u uredu Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici (Zert bb) radnim danom od 8 do 16 sati, u Rijeci u Dallas Music shopu, Foto Reviji, te online na mojekarte.hr.
Na dan izvedbe, blagajna u prizemlju Gervaisa otvorena je d 10 sati.