OPATIJA – U prometnoj nesreći teže ozlijeđen britanski motociklist

9. svibnja 2024. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

OPATIJA – U Opatiji se dogodila prometna nesreća u kojoj je 41-godišnji britanski motociklist zadobio teže tjelesne ozljede.

Prema rezultatima očevida do prometne nesreće je došlo kada se 41-godišnji vozač motocikla, registracijskih oznaka Velike Britanije, kretao kolnikom Nove ceste u smjeru Lovrana pa kako nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti na raskrižju sa semaforom se nije mogao zaustaviti i udario je u osobno vozilo, slovenskih nacionalnih oznaka, kojim je upravljao 59-godišnji slovenski državljanin.

Od jačine udarca motociklist je s vozilom pao na kolnik i zadobio ozljede. Prevezen je u KBC Rijeka gdje su mu dijagnosticirane teže ozljede.

Osim navedene nesreće, sinoć je oko 20.30 sati i u Nerezinama kod Malog Lošinja lakše ozlijeđen 50-godišnji vozač osobnog vozila koji je prometnu nesreću izazvao pod utjecajem alkohola.
Naime, krećući se kolnikom također nije prilagodio brzinu kretanja uvjetima i stanju na cesti pa je u kružnom toku izgubio nadzor nad vozilom i udario u rubnik kolnika, a potom i u rasvjetni stup. U nesreći je zadobio lakše ozljede, a alkotestiranjem mu je utvrđena koncentracija alkohola od 1,8 promila.

Zbog izazivanja prometne nesreće pod utjecajem alkohola sankcioniran je u skladu s važećim zakonskim propisima.