OPATIJA – Sufinanciranje nabavke obrazovnih materijala za osnovce i srednjoškolce

29. lipnja 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Povrat udžbenika – VAŽNO – XV. gimnazijaOPATIJA – Uskoro kreće sufinanciranje nabavke obrazovnih materijala za učenike osnovnih i srednjih škola za školsku godinu 2021./2022. od strane Grada Opatija.

Za učenike osnovne škole osigurat će se sredstva za nabavku obrazovnih materijala (primarno radnih bilježnica za obvezne predmete) tako što će svi učenici nižih razreda (I.- IV.) dobiti jednokratnu pomoć u visini od 300 kuna, a viših razreda (V.- VIII.) po 500 kuna. Pravo na ovaj oblik pomoći imaju sva djeca s prebivalištem na području Grada Opatije, uz uvjet da barem jedan roditelj također ima prebivalište na području Grada Opatije, a da je škola koju učenik pohađa na području Primorsko-goranske županije.

Za učenike srednjih škola osigurana su sredstva za sufinanciranje troškova udžbenika. Pravo na ovaj oblik pomoći imaju srednjoškolci s prebivalištem na području Grada Opatije koji pohađaju srednju školu u RH. Visina pomoći iznos 750 kuna, a isplaćuje se jednokratno.

Napominjemo da učenici koji ponovno upisuju isti razred, nemaju pravo na ovaj oblik pomoći.

Obrasci zahtjeva bit će dostupni na mrežnim stranicama Grada Opatije u razdoblju od 30. kolovoza do 24. rujna 2021. godine. Isplata pomoći uslijedit će po obradi svih pristiglih zahtjeva, očekivano početkom listopada.

Roditelji se tako trebaju pobrinuti za narudžbu radnih materijala, a financijska pomoć bit će isplaćena na tekuće račune nakon obrađenih podnesenih zahtjeva.

Obzirom da je prošlih godina bilo primjedbi roditelja na dostavu preslike bankovne kartice, napominjemo da je potrebno, osim ispunjenog zahtjeva dostaviti potvrdu o IBAN-u (koji izdaje banka). Dostava preslike bankovne kartice je prihvatljiva dokumentacija ukoliko je roditeljima tako jednostavnije.