OPATIJA – S PERICOM BUKIĆEM O IZGRADNJI BAZENA

17. lipnja 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

S Pericom Bukićem o izgradnji opatijskog bazena

S Pericom Bukićem o izgradnji opatijskog bazena

OPATIJA – Gradonačelnik Fernando Kirigin primio je izvršnog dopredsjednika i izvršnog direktora Hrvatskog vaterpolskog saveza Pericu Bukića koji s hrvatskim reprezentativcima boravi u Opatiji i Rijeci na pripremama za Olimpijske igre u Tokiju. U pratnji su bili Danijel Premuš, novoizabrani predsjednik Vaterpolo kluba Opatija i Daniel Liber, direktor opatijskog Vaterpolo kluba.

Strateški je opatijski prioritet izgradnja, odnosno rekonstrukcija sportskih objekata: bazena i nogometnog igrališta. Lokacija za izgradnju bazena još nije definirana, a jedna od potencijalnih je pored Sportske dvorane Marino Cvetković, za što se ne bi trebala mijenjati prostornoplanska dokumentacija, istaknuo je gradonačelnik Kirigin te nastavio kako Opatija treba sportaše koji borave na pripremama u potpunosti zadržati na prostoru grada kroz ponudu sportskih objekata.

Vaterpolski veteran Perica Bukić, u ime HVS-a, obećao je svu potrebnu stručnu i savjetodavnu potporu pri izgradnji bazena, za koji kaže da treba biti funkcionalan i ne preskup kako bi služio i profesionalnim sportašima, kao i građanstvu, jer je danas postojanje bazena u gradovima stvar kulture života. Neprestano valja ponavljati koliko je za zdrav razvoj djece važno bavljenje sportom. Nažalost, svjedočimo činjenicama da je i u gradovima na moru čak 60 posto djece neplivača. Sport je jako podcijenjen u društvu, kazao je Bukić.

Hrvatska vaterpolska reprezentacija jako voli boraviti u Opatiji koja pruža izvrsne uvjete za smještaj vrhunskih sportaša, a kada se bazen sagradi rado ćemo se odazvati na otvorenje, poručio je Bukić.