OPATIJA – Produženi boravak i za učenike četvrtih razreda

9. listopada 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

OPATIJA – U opatijskoj Osnovnoj školi “R. K. Jeretov” osiguran je produženi boravak i za dvije skupine učenika četvrtih razreda. Obzirom na aktualne protuepidemijske mjere miješanje razrednih odjela nije dozvoljeno te je Grad Opatija, u suradnji s Osnovnom školom “R.K. Jeretov”, osigurao sredstva za zapošljavanje još dvije učiteljice u programu produženog boravka. Opatijska osnovna škola tako je jedna od rijetkih osnovnoškolskih ustanova koja je i u ovoj izvanrednoj situaciji osigurala produženi boravak učenicima svih razreda razredne nastave, uvažavajući potrebe roditelja, naglašeno je na jučer održanom Vijeću roditelja OŠ “R.K. Jeretov”.

“Koliko god se moglo prilagođen je i vozni red Autotroleja za sve učenike putnike, obzirom na smjensku nastavu i skraćenu školsku satnicu. Istaknuto je i zadovoljstvo roditelja vrlo pristupačnom cijenom školske marende od 6,50 kn po danu te ukupnim nadstandardom koji škola nudi, a u koji ulazi i dobra ekipiranost stručnih službi: pedagog, socijalni pedagog, psiholog i logoped”, navode.

Na Vijeću roditelja je predstavljen školski kurikulum za školsku godinu 2020./2021. te naglašeno kako su roditelji, sukladno preporuci Nastavnog zavoda za javno zdravstvo PGŽ dužni zbog svakog izostanka djeteta s nastave, uslijed zdravstvenih smetnji, dužni donijeti liječničku ispričnicu prvi dan povratka djeteta u školu, odnosno više ne mogu sami opravdati izostanak s nastave do tri dana.