OPATIJA – Primanje u povodu Svjetskoga dana darivatelja krvi

14. lipnja 2023. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

OPATIJA – U povodu Svjetskoga dana darivatelja krvi zamjenica gradonačelnika Kristina Đukić održala je primanje za opatijske darivatelje i članove Gradskoga društva Crvenoga križa kako bi im zahvalila na njihovoj velikoj humanosti i posvećenosti dobrobiti zajednice.

– Čestitam vam današnji Svjetski dan darivatelja krvi, uz koji Grad Opatija svake godine organizira primanje za vas, kako bismo barem simbolično, na ovaj način zahvaliti svima vama. Ponosimo se što je u Opatiji broj darivatelja krvi značajan. Ipak, potrebno je neprestano ovu lijepu humanu poruku slati i mladim generacijama, kako bi se priključili vašoj obitelji, naglasila je zamjenica Đukić.

Predsjednik GDCK-a Opatija Roberto Žigulić i sam je aktivni darivatelj s gotovo 150 darivanja krvi. On je istaknuo kako je vrlo bitno da lokalna zajednica prepoznaje važnost promocije darivanja krvi te da se na području Liburnije godišnje organizira 15-ak akcija, a posebni je zadatak Crvenoga križa širenje ideje davalaštva i na mlađe generacije.

– Darivatelji su kontinuirani humanisti s kojima je divno raditi i to je kruna našega rada u Crvenom križu jer je jedina stvar koja je u medicini nezamijenjiva upravo krv, darivanjem koje čovjek može spasiti drugoga čovjeka, rekla je ravnateljica GDCK-a Opatija Đana Pahor.

Primanju su nazočili:
Žigulić Roberto -148 doza, Vužar Vesko – 109 doza, Brnečić Vladimir – 106 doza, Turina Dražen-Šajeta – 39 doza, Gulin Rene Raymond – 21 doza, Igor Brajuha – 21 doza, Ilić Amela – 17 doza, Mandić Darko – 10 doza, Milovanović Diana – 8 doza, Pahor Đana – 8 doza, Ostojić Snježana – 7 doza, Mikje Sofija – 5 doza i Rogović Jadranka – 5 doza.