OPATIJA – Paljenje prve adventske svijeće i lampica na boru na Mrkatu

30. studenoga 2023. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

OPATIJA – Tradicionalno paljenje lampica na jednoj od najljepših božićnih jelki u okruženju održat će se na opatijskoj tržnici u ponedjeljak 4. prosinca 2023. godine, s početkom u 18 sati. Iako je prvobitno planirano u petak 1. prosinca, zbog najavljenih loših vremenskih prilika prebačeno je na ponedjeljak.

Paljenje lampica na velikom, raskošno uređenom božićnom drvcu na Mrkatu predstavlja početak “najljepšeg doba godine” u Opatiji. Za glazbeni su program zadužena djeca Pjevačkog zbora opatijske OŠ “Rikard Katalinić Jeretov”. Uz gradonačelnika Fernanda Kirigina, čast da upali lampice pripast će Lani Golubović, dječjoj gradonačelnici Grada Opatije. Pozivamo sve građane na paljenje lampica na Mrkatu u ponedjeljak 4. prosinca, koje je ujedno i početak blagdanskih druženja u Opatiji tijekom “najljepšeg Adventa uz more” koji privlači brojne posjetitelje i turiste.

Pozivamo građane i na paljenje prve adventske svijeće u  subotu 2. prosinca 2023. u 17,00 sati na Slatini. Uz gradonačelnika Fernanda Kirigina svijeću će upaliti župnik Župe sv. Jakova p. Mirko Vukoja. Svečani trenutak prigodnim će glazbenim programom upotpuniti David Danijel s glazbenom pratnjom.