OPATIJA – OD 17 VIJEĆNIKA PRISUTNO SAMO NJIH 11

3. listopada 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Sjednica gradskog vijeća u epidemiološkim uvjetima (foto: fb/Emil P.)

OPATIJA – Nedavno je održana sjednica Gradskog vijeća Grada Opatije. Nakon sjednice zamjenik gradonačelnika Emil Priskić na svojoj facebook stranicu postavio je fotografiju polupraznog vijeća i otkrio koliko je vijećnika (ne)prisutno.

“Jučerašnja sjednica je nakon 5,5 sati rada desetkovana. U 21:30 h ostalo je na vijeću šest vijećnika NL Ive Dujmića, dva vijećnika HDZ, dva vijećnika HSU i Predsjednik vijeća te pročelnici, Gradonačelnik i njegov zamjenik. Svima je naporno, ali odluke se moraju donositi”, naveo je Emil Priskić uz poruku “osjeća se kao da mu netko nedostaje”.

Gradsko vijeće ima 17 članova od kojih je na vijeću bilo samo njih 11 i kako je zamjenik Priskić naveo prisutni su bili Helena Nalis, Goran Crnković, Marko Ćorić, Fernando Kirigin, Gordana Grgurina, Majda Vičić, Vladimir Brnečić, Igor Sablić, Zorica Sergo, Arsen Stanić i Branko Perića.

Inače vijećnici u Opatiji primaju naknadu od 500 neto kuna po sjednici izuzev predsjednika Vijeća koji ima paušal od 5.000 neto kuna. Informaciju koju smo dobili navodi da je dosadašnja praksa bila da pravo na naknadu imaju svi koji se pojave na sjednici neovisno u koje vrijeme i koliko vremena na njoj ostali.

 

(fb/kv)