OPATIJA – Dujmić: dotaknuli su dno, uhvaćeni su na djelu

8. svibnja 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Oglasio se gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić, na temu slučaja distributer, čije reagiranje prenosimo u cijelosti.

Dragi sugrađani,

Osvrt na video koji je izazvao veliko zanimanje javnosti. Mnogi od Vas me zovu, ne stignem svima odgovoriti. Video, sudionici, svjedoci i počinitelj su stvarni. Nažalost. Policija je privela počinitelja koji je ponudio svoj iskaz i dalje se vodi istraga. U tome leže sve činjenice. Naravno da je moj tim video montirao sa popratnim tekstom i glazbom, upravo kako bi pobudio potrebnu pozornost javnosti, ali i zamaglio lice počinitelja jer je on tek čovjek koji je izvršavao nalog. Policija na kraju raspolaže svim informacijama. Zašto je počinitelj prokazao naručitelja imenom i prezimenom, ali i drugim vrlo zanimljivim detaljima pokazat će istraga. Istragu koja je pokrenuta ne mogu komentirati jer je to policijski posao.
Stalno se ponavlja jedna te ista laž da samome sebi radim takve grozote, da pljujem po svojoj djeci, da supruzi nanosim bol i širim neistine o sebi i obitelji.
Pitam se tko bi normalan samome sebi i svojoj obitelji radio takvu štetu i po cijelome gradu dostavljao klevetničke letke, sebe i obitelj stavljao na stup srama, nanosio patnju i sram onima koji su svakom čovjeku najvažniji u životu? Tko normalan može samome sebi pisati grafite po gradu i vješati svinjske glave ispred ulaznih vrata? Plašiti članove svoje obitelji koji s nevjericom i puni straha razmišljaju o mogućem počinitelju.
Zbog svih tih ružnih incidenata od veljače ove godine podnio sam 3 prijave policijskoj postaji Opatija. Zar netko nakon svega toga može uopće pomisliti da sam to sve samome sebi radio i podnosio lažne prijave policiji? Još k tome u cijelu priču uvodio druge sudionike, građane, vlastitu obitelj i počinitelje pa i samu policiju?
 
Vjerujem da će svatko za sebe donijeti svoj moralni sud o ovoj do sada neviđeno niskoj razini vođenja izborne kampanje, koja se temelji na blaćenju drugog kandidata i koju naši građani ne zaslužuju. Obrana prokazanog sasvim je očekivana, sa ponovnim napadom na mene jer ide na „sve ili ništa“. Takvu razinu komunikacije sigurno ne treba voditi gradonačelnik koji ima rezultate i najbolji program za građane.
Oko ovog cijelog slučaja sve je u rukama policije i Državnog odvjetništva, dok ćemo mi i dalje Opatijkama i Opatijcima nuditi razvoj i program za svakog čovjeka, za svaku obitelj“, navodi Ivo Dujmić u reagiranju.

(kv)