OPATIJA – Čak 9 klapa u konkurenciji 15. Maškaranog klapskog maratona

11. siječnja 2024. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

“Maškarani klapski maraton”, jedno od najiščekivanijih karnevalskih događanja na Kvarneru, ove će godine zaživjeti svoje jubilano 15. izdanje i ne treba sumnjati da će opet dvorana biti ispunjena publikom, smijehom, zabavom i jedinstvenom atmosferom. Kako napominje organizator, sve je spremno da 2. veljače s početkom u 20 sati u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji posvjedočimo još jednom sjajnom raspjevanom maškaranom izdanju ovog opatijskog karnevalskog branda.

Organizator Udruga “MKM” najavljuje nastup čak devet klapa koje će se natjecati za nagrade publike i ocjenjivačkog suda izvodeći poznate skladbe u novim aranžmanima i s duhovitim verzijama tekstova koji se dotiču aktualnih tema koje nas okružuju. I ove godine će se klape natjecati i za tri novčane nagrade, a plasman će se odrediti zbrojem bodova prema glasanju publike i ocjenjivačkog suda. Koliko je manifestacija poznata i priznata govori podatak da ove godine čak pet klapa dolazi iz kolijevke klapske pjesme Dalmacije što je svakako potvrda da se popularnost ove manifestacije proširila izvan Kvarnera.

Ovu posebnu opatijsku večer otvorit će izvrsni Sakraboyski Band, a u revijalnom programu nastupit će sjajna, sve popularnija klapa Baladur. Evo i popisa klapa koje će nastupiti u natjecateljskom dijelu: Ženska klapa Hreljin, Muška klapa Kastav, Muška klapa Skalin, Matulji, Muška klapa Mimoza, Split, Ženska klapa Neverin, Kaštel Lukšić, Klapa Žrnovnica, Klapa Sv. Jakov, Jadranovo, Mješovita klapa Koštil, Koručula te Klapa Podvorje, Kaštel Sućurac. Voditeljski dvojac je onaj provjereni i nenadmašni – Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta.

Prema svemu navedenom bit će to doista posebna večer, a ne treba sumnjati da će ulaznice za ovaj klapski spektakl biti itekako tražene. Početak prodaje ulaznica je srijeda, 10. siječnja u 8 sati, online putem sistema www.mojekarte.hr te na prodajnim mjestima Festival Opatija, Dallas Music Shop Rijeka, Foto Revija Rijeka, New Sound Matulji…. Cijena ulaznica je popularna i to 9 € za parter te 7  za tribine. S obzirom na kapacitet dvorane, organizator poziva sve zainteresirane da svoje ulaznice nabave što prije.

podijeli ovu vijest... Share on FacebookTweet about this on TwitterPrint this pageEmail this to someone