NASELJE TOŠINA, OPATIJA – GRAĐANI NEZADOVOLJNI SUSTAVOM PARKINGA

11. kolovoza 2022. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Može biti slika sljedećeg: na otvorenom

Naplata ispraznila parking – zarade od naplate parkinga nema, a s redom je stanje gore nego ranije

OPATIJA – U opatijskom naselju Tošina javlja se nezadovoljstvo građana sustavom naplate parkinga koji im je nedavno uveden. Na mail adrese portala stižu reagiranja građana, putem društvenim mreža razvila se žustra rasprava, a neki od građana najavili su angažman isprovocirani ovim stanjem.

Jedan od njih je Ante Rukavina, koji je putem društvenim mreža napisao sljedeće, što najbolje opisuje situaciju koja se javila u ovom opatijskom naselju. Njegov tekst prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani naselja Tošina, danas objavljujem svoju kandidaturu na slijedećim izborima za predsjednika Mjesnog odbora Tošina!

Od ovoga trenutka kreće moja kampanja za smjenu trenutne predsjednice g-đe Antonije Manestar, koja sustavno maltretira nas građane Tošine, a najnovijim “ispadom” oko naplate parkiranja za građane našeg naselja, odnosno njenom osobnom inicijativom za uvođenje naplate na trenutni način, prevršila je svaku mjeru.
Napominjem (to treba bitno naglasiti) za one koji možda još ne znaju, da je parkiralište iznad Butige Tošina u ulici Dr. Ante Mandića (a jedino koje mi stanari imamo u cijeloj ulici) IZUZETO iz povlaštenog stanarskog parkiranja, te da nam je određena cijena od 6.- kn po satu ili 100.- kn dnevno po danu za jedno parkirano vozilo.
Od 25.07.2022. kada je pokrenuta naplata na spomenutom parkiralištu ono “zjapi” prazno, niti jedno vozilo još nije uočeno parkirano od tada, ali je zato nastao OPĆI KAOS oko naših dvorišta i ulaza u kuće.
Za ovu novonastalu situaciju direktno je odgovorna sadašnja predsjednica g-đa Manestar čiju ću smjenu pokušati pokrenuti i prije budućih redovnih izbora. Predlažem joj da odmah podnese ostavku na funkciju predsjednice i da se sazovu prijevremeni izbori MO Tošina.
Ja vam, građani Naselja Tošina obećajem da ću se kao budući predsjednik MO založiti da se uredi stanje parkiranja vozila na Tošini prvenstveno na dobrobit nas stanovnika naselja, a i da se svi ostali problemi počnu brže rješavati.
Stoga, podržite moju kandidaturu za predsjednika MO Tošina i GLASAJTE ZA MENE na idućim izborima. DOSTA TORTURE!!!
Lijep pozdrav svima, Ante Rukavina.