Najavljena je spektakularna izložba u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer u Opatiji: tijekom ljeta izlažu se originalni radovi Pabla Picassa i Joana Miróa

5. svibnja 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Izložba ŠporerOPATIJA – Izložbu su najavili organizatori izložbe ravnatelj Festivala Opatija Ernie Gigante Dešković i direktorica IPL Arta Iva Piglić Lazić.

„Prije nekoliko godina vratili smo na Ljetnu pozornicu nastupe velikih međunarodnih glazbenih zvijezda. Tako je Ljetna pozornica iznova postala jedna od najvažnijih glazbenih lokacija u Hrvatskoj. Sada smo odlučili učiniti isto s Umjetničkim paviljonom Juraj Šporer – podignuti ga na razinu jedne od najvažnijih lokacija u Hrvatskoj gdje će biti moguće pogledati atraktivne izložbe svjetske razine. Stoga smo se odlučili za nešto uistinu posebno i dosad neviđeno u Opatiji: izložbu radova Pabla Picassa i Joana Miróa“, rekao je Ernie Gigante Dešković.

„Pablo Picasso i Joan Miró međusobno su prijateljevali te smo stoga odlučili izložiti njihove radove na način da će jedan dio biti posvećen Picassu, a drugi Miróu, pod nazivom Prijateljstvo sloboda. Za potrebe ove izložbe prostor galerije se preuređuje kako bi se zadovoljili visoki standardi i uvjeti koje ovakva izložba zahtjeva, kao i posebne mjere osiguranja. Izložba se otvara 2. lipnja i trajat će sve do 10. listopada 2021.“, zaključio je Gigante Dešković.

„Organizacija ove izložbe traje već sedam mjeseci što je dokaz veličine ovog projekta. Radovi koji će biti izloženi pripadaju privatnim kolekcijama, dakako svi su certificirani i originali te ih dosad nije bilo moguće vidjeti na našem području što ovu izložbu čini još atraktivnijom. Sva djela pršte energijom i bojama te asociraju na ljeto, sunce i prijateljstvo. Od 140 radova koji su nam na raspolaganju, većinu ćemo izložiti“, navela je Piglić Lazić te se pritom zahvalila sponzorima i partnerima koji su podržali ovaj projekt. Posebna zahvala upućena je Turističkoj zajednici grada Opatija i Gradu Opatija koji su prepoznali projekt.

Na najavi govorili su i direktorica Suzi Petričić ispred TZ-a Opatija i gradonačelnik Ivo Dujmić ispred Grada Opatija koji su istaknuli važnost ovakvih izložbi.

(kv)