Nagrađivana predstava u Opatiji: Vla Vla Vlajland cabaret u Gervaisu  

25. siječnja 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Vla cabaret opatija gervaisOPATIJA – U opatijskom centru Gervais protekle nedjelje uspješno je otvorena nova kazališna sezona rasprodanom predstavom za djecu „Nemaš pojma, Grizlijane“ u izvedbi Kazališta Smješko iz Zagreba. Kazališna poslastica za odrasle na rasporedu je u petak, 5. veljače 2021. s početkom u 20 sati kada u centar Gervais dolazi Kazalište Moruzgva i jedinstvena Ecija Ojdanić s nagrađivanom predstavom  Vla Vla Vlajland cabaretom.

U režiji Ivana Lea Leme, Vla Vla Vlajland cabaret je kolažna forma koja žanrovski kombinira storytelling, stand up, burlesque i mnoge tipično cabaretske postupke kao što su liberalnost, fragmentarnost, apartnost, satiričnost, provokativnost u izboru tema itd. Vlajna je narodna feministica i zdravorazumska heroina u obruču patrijarhalnog i tranzicijskog društva koju je sudbina odvela, kao i mnoge građane naše zemlje, u Njemačku. Ova epizoda njezinih pustolovina prati kulturološke nesporazume i melodramatske zavrzlame koje su je snašle u toj zemlji snova mnogih naših gastarbajtera. Kao i svaki cabaret i ovaj je dramaturški prošaran satiričnim pjesmicama, gangama. Ono što je posebno zanimljivo jest činjenica da se fabularno predstava dotiče i korona virusa te fikcionalizacijom stvarnosti objašnjava kako se zapravo korona virus proširio svijetom i kakve veze s tim ima naša pitoreskna Vlajna, navode organizatori iz Festivala Opatija.

Cijena ulaznice iznosi 80,00 kuna, a mogu se kupiti OVDJE ili u riječkom Dallas Music Shopu i Foto Reviji. Ulaznice s popustom za studente i umirovljenike čija cijena iznosi 60,00 kuna mogu se kupiti isključivo na blagajnama Festivala Opatija na Ljetnoj pozornici i u centru Gervais.