„Mići poduzetnici“ učili o važnosti tradicije i turizma

11. travnja 2024. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

OPATIJA – Za vrijeme proljetnih školskih praznika u opatijskom poduzetničkom inkubatoru Hubbazia održana je radionica “Mići poduzetnici” za djecu u dobi od 8 do 12 godina. Radionicu je organizirao Grad Opatija, a izvodili su je Udruga Trija i Studio GRBAC.

Tema radionice bila je “Učimo od malena o važnosti tradicije i turizma”, u skladu s obljetnicom 180. godina početka organiziranog turizma u Opatiji. Polaznici su učili o povijesnoj baštini, kreativnom izražavanju te vježbali prezentacijske i STEAM vještine. Na terenu su se upoznali s bogatom prošlosti Opatije koju im je približio Goran Moravček, poznati povjesničar kulturne baštine i licencirani turistički vodič.

U drugom dijelu programa djeca su se upoznala s KUBO robotima, na zabavan način učili su o temama kao što su moderne tehnologije, robotika i programiranje, uz istovremeno poticanje mašte, kreativnosti i komunikacijskih vještina. Kroz igru s robotima djeca su učila i o poduzetništvu te financijama. Kao predah od radionice, zahvaljujući Boćarskom klubu Opatija, okušali su se na opatijskom jogu u tradicionalnom mediteranskom sportu – boćanju.

Radionica je bila popunjena u rekordnom roku i izazvala veliki interes, stoga Hubbazija najavljuje još dvije radionice ove godine – na početku te na kraju ljeta, za vrijeme školskih praznika.