IVO DUJMIĆ PREDSTAVIO LISTU: PRISKIĆ ZAMJENIK / POŠĆIĆ: DUJMIĆ JE DALEKO NAJBOLJI KANDIDAT ZA GRADONAČELNIKA NA OVIM IZBORIMA

22. travnja 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

ivo dujmić opatijaOPATIJA – “U ovim teškim vremenima, kada je ugrožen životni standard, sigurnost radnog mjesta i budućnost obitelji, više nego ikada potrebno je staviti ljude na prvo mjesto te imati sigurnost, sa kandidatima koji jamče iskustvo i odlučnost. Treba znati sačuvati visoki standard kojeg naš Grad pruža, ali i podići na još višu razinu – na korist svih Opatijki i Opatijaca.”- istaknuo je kandidat za gradonačelnika Ivo Dujmić-

Lista koju predstavljamo je sigurno najbolja lista za Gradsko vijeće, puna stručnjaka i dokazanih ljudi u svojoj sredini, sa ostvarivim programom za Opatiju i za svaku obitelj, jer se naš program temelji na ljudima – kazala je u uvodu konferencije Vera Aničić, nadodavši da program Liste Ive Dujmića jamči brigu sa svakog Opatijca uz još bolji i kvalitetniji život.

Ivo Dujmić istaknuo je kako Lista koju predvodi nudi realizaciju obećanog, stabilnost i napredak. “Opatija je danas na samom vrhu po kvaliteti života i standard građana, socijalnim pravima ali i komunalnoj infrastrukturi, te uvršten u “Top 10” gradova po mjerama za kvalitetan život i standard građana. Upravo radi toga želimo Opatiju koja ostaje lider – otvorena, jaka, sa ponosnim građanima koji sudjeluju u njezinom napretku i koja svoje bogatstvo dijeli sa svim svojim građanima! Ima još prostora za napredak, za još bolji i kvalitetniji život svakog našeg čovjeka”, riječi su kojima je Dujmić predstavio okosnicu svog programa za nadolazeće mandatno razdoblje.

Na predstavljanju je kao svog kandidata za zamjenika predstavio Emila Priskića, doktora znanosti koji je u proteklom mandatu obavljao dužnost zamjenika gradonačelnika te uvelike doprinio povlačenju sredstava iz EU fondova. Istaknuo je da će Priskić kao zamjenik gradonačelnika i dalje biti važna karika u radu Grada i financiranja projekata iz EU fondova. “Naše vodstvo i upravljanje Gradom u proteklom mandatu pokazalo je da to zna i može, obzirom je povuklo ukupno 58 milijuna kuna iz EU Fondova, od čega je 40 milijuna bespovratno, te su dodatno prijavljena još dva projekta za novih 80 milijuna kuna. Na taj način je investirano u 22 projekta na području cijele Opatije”, zaključio je Priskić.

Pošćić:  Smatram da je gosp. Dujmić daleko najkvalitetniji kandidat na ovim izborima i da on sa svojim timom jedini jamči sigurnost i razvoj koja nam je potrebna. U ovim čudnim vremenima ne treba nam još i politička nesigurnost.

Posebna zanimljivost na predstavljanju kandidata bila je ona kandidata Andreja Pošćića, koji je u proteklom mandatu i sazivu Gradskog Vijeća bio član koalicije predvođenom SDP-om, na čelu sa predsjednikom Gradskog Vijeća i drugim kandidatom za gradonačelnika. “Moram biti iskren i reći da se nisam uvijek slagao s gradonačelnikom. Ali Dujmić je osoba koja okuplja, a ne dijeli. Prepoznao sam njegov program i viziju razvoja Opatije. Mene zanima isključivo boljitak Opatije, razvoj i briga za čovjeka. Smatram da je gosp. Dujmić daleko najkvalitetniji kandidat na ovim izborima i da on sa svojim timom jedini jamči sigurnost i razvoj koja nam je potrebna. U ovim čudnim vremenima ne treba nam još i politička nesigurnost”, naveo je Pošćić kao razloge svog priključivanja timu Ive Dujmića i zaključio kako smatra da je Dujmić jedini koji zna kako stabilno i odgovorno voditi grad.