ILEGALNA GRADNJA NA KVARNERU – Šefica u Ministarstvu turizma ilegalno gradila nedaleko Opatije

4. ožujka 2023. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

provjereno-ilegalna-kuca-pobri-717x478OPATIJA – Ilegalna gradnja nažalost nije nov problem na Jadranu. Novi slučaj stiže nam iz Pobri nedaleko Opatije gdje je zaposlenica Ministarstva turizma i sporta najprije kupila kuću i zatim počela ilegalo radove na njoj. Cilj je bio, kako navode susjedi, gradnja apartmana.

Priču donosi Provjereno Nove TV.

Njezina verzija je da su to bila učvršćivanja građevine, kako se stara kuća ne bi urušila.

Najprije je trebalo inspekciji neobično dugo za izlazak na teren iako su mnogi zvali inspekciju. Napokon, nakon što je inspekcija stigla imala je drugačije mišljenje. Vlasnica se žalila, ali sud je već 2 puta odbio žalbe. Ono što možda najviše iritira je što se sada podnosi zahtjev za građevinsku dozvolu i susjedima dolazi poziv za uvid u spis predmeta u postupku izdavanja građevinske dozvole.

Svjedoci navode da je kuhar crtao nacrte kuće, koji se sada javlja jer nije dobio naknadu za svoj rad.

“Dokumentacija je  zatečenog stanja. Znači, sve to što je nelegalno izgrađeno ubilježeno je kao nešto što zapravo postoji otprije i mi sad tu možemo dati svoje mišljenje primjedbe”, kažu ogorčeni susjedi.

Kako bi sve bilo nakaradno do kraja Upravni odjel za prostorno planiranje i gradnju Primorsko-goranske županije odgovorio je: da, i to se može.

“Svaki investitor ima pravo podnijeti zahtjev za izdavanje građevinske dozvole za građenje ili rekonstrukciju građevine, bez obzira na možebitnu činjenicu da je ona već izvedena bez građevinske dozvole i da je predmetom postupanja inspekcije”, naveli su za Provjereno.

Emisiju gledajte četvrtkom navečer na Novoj TV, a više o pričama iz Provjerenog saznajte OVDJE.