Duo Balyk oduševio – Festival klasične glazbe i opere priredio još jednu večer za pamćenje

4. studenoga 2023. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Festival Opatija, Foto Luigi Opatija, Koncert Duo Balyk, Villa AOPATIJA – Vila Angiolina ponovo je ugostila koncert iz ciklusa događanja prvog Festivala klasične glazbe i opere, novopokrenute manifestacije u organizaciji Festivala Opatija, koji se od 20. listopada do 10. studenog održava u Opatiji. Sinoć je ispunjeno gledalište vile Angiolina oduševio Duo Balyk!

Nataša Balyk na mandolini i Volodomir Balyk na klasičnoj harmonici priredili su večer za pamćenje. Publika je imala prilike uživati u virtuoznostima ova dva glazbenika koji su izveli više presjeka od Vivaldijeve Olimpijade do Montijevog Csárdása, a posebnu lepršavost čulo se u Vlasovoj parafrazi ukrajinske narodne teme i fenomenalnog završetka usklađenog muziciranja kojim su Nataša i Volodimir Balyk potakli ovacije i dugotrajan pljesak publike.

 Nataša Balyk magistrirala je na Konzervatoriju u Astrahanu, a doktorirala u Sankt Peterburgu, dok je Vlodimir Balyk studij klasične glazbe završio na konzervatoriju u ukrajinskom Lavovu, a doktorirao na Glazbenoj akademiji Gnesin u Moskvi.

 Petak postaje dan klasike u Angiolini i nakon dosadašnjih vrsnih nastupa sopranistice Vedrane Šimić u pratnji Milana Lucića na klavijaturama, Ženskog zbora SKLAD, sinoćnjeg nastupa Dua Balyk, sljedećeg petka (10.11., s početkom u 19 sati) očekuje nas još jedna izuzetna večer: „Opera in Jeans“ sopranistice Karoline Šober i tenora Kristiana Marušića u pratnji Nade Matošević Orešković na klavijaturama.

 Festival klasične glazbe i opere održava se i u centru Gervais gdje je danas (subota, 4.11.), s početkom u 19 sati, na redu Hrvatsko narodno kazalište u Osijeku s „Verdijem u francuskom zagrljaju“ kojeg se izvodi u čast godišnjice rođenja ovog velikog skladatelja.

Ulaznice su u prodaji u sustavu Mojekarte.hr, kao i na blagajnama „Festivala Opatija“ (ured na Ljetnoj pozornici i Centar Gervais), u Rijeci u Dallas Music Shopu i Foto Reviji. Za večerašnji koncert ulaznice se mogu kupiti i na blagajni centra Gervais prije početka programa.