DOBRI REZULTATI – ZIMSKI PROGRAM FESTIVALA OPATIJA ODUŠEVIO MNOGE

9. siječnja 2024. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

klizanjeOPATIJA – Iako se ponekad čini kao da se priroda poigrava s nama i da je tek sada počela prava zima, „zimske manifestacije“ Festivala Opatija, Ledena čarolija na Ljetnoj pozornici i Šporerbajka u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer, ostvarile su odlične rezultate.

 Ledena čarolija je završila s prvim tjednom u novoj godini, a na i uz klizalište smo se neprekidno družili 31 dan, poslušali i pogledali 15 nastupa od kojih jedan na samoj ledenoj površini – predstavu zagrebačkog Klizačkog kluba Medo koji nam je pokazao kako je „lako i jednostavno“ klizati, pogotovo onim najmlađima.

 „Ove smo godine odlučili posebnu pažnju dati izvođačima s našeg područja i našim najmlađima kako bi im omogućili da predstave svoj vrijedan rad, stoga se upravo za njih napravilo prostora na velikoj pozornici“, naveo je Ernie Gigante Dešković, ravnatelj Festivala Opatija. To se pokazalo dobrim pa se uživalo u nastupima dječjeg zbora Lovranske črešnjice, Plesnog kluba Dance Queen, izvrsnih mladih harmonikaša Sakraboyski bend, Klape Baladur, Ženskog zbora KUD-a Učka, Nočnog skoka, benda Matija, The River Sharksa, Dule i Bonace, Techno Vikingsa, Last Minuta, Dellboysa, Gearboxa, DJ Vedrana. Također, i ove godine mnoge je veselila organizirana Škola klizanja.

Da ne ostane sve samo na blagdanskim melodijama, za okuse i mirise pobrinule su se adventske kućice prigodnom street food ponudom, tradicionalnim zimskim jelima i napitcima. Iako je kiša cijelo vrijeme prijetila, Dječji doček Nove godine iznova je razveselio stotine djece šarenim maskotama, balonima, animatorima i facepaintingom. Preko 10.000 klizača zarezalo je opatijski led, a Ljetnu pozornicu posjetilo je nekoliko puta više gostiju.

Osim na Ljetnoj pozornici, adventski program za djecu u organizaciji Festivala Opatija paralelno se održavao i u prostorima UP Juraj Šporer pod nazivom „Šporerbajka“. Svakog vikenda djeca su na kazališnim predstavama širom otvorenih očiju slušala o tajnim misijama Bake i Djeda Božićnjaka, upoznavala se sa stvarnim čudom Božića, svjedočila snazi blagdanskog duha i istinskim vrijednostima blagdana. Na kreativnim radionicama su izrađivali lutke, ukrasili božićne džempere, a posebno su se zabavili na „Olimpatijskim igrama“, premijerno izvedenom programu Kazališta Tvornica lutaka na kojem su oživjeli božićne natjecateljske igre svojih roditelja, nona i nonića. Šporerbajka je prema uvriježenoj tradiciji sretno završila ludim plesnjakom i „svedobitnom“ tombolom koja je djeci podarila osmijehe sve do Nove godine.