DOBREĆ – Dan koji su “gornji krajevi” dugo čekali, otvoren Sportsko-rekreacijski centar Dobreć

7. ožujka 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Otvoren Sportsko-rekreacijski centar Dobreć

Otvoren Sportsko-rekreacijski centar Dobreć

DOBREĆ / OPATIJA – Sportsko-rekreacijski centar Dobreć danas je svečano otvoren i predan mještanima Dobreća i svim ostalim građanima na korištenje. Postojeća zgrada je potpuno energetski obnovljena, rekonstruirana je nadstrešnica vanjskog prostora, postavljena nova rasvjeta terena te električni priključak potreban za održavanje različitih manifestacija. SRC Dobreć, pored prostora za društvene namjene, ima sportsko dječje igralište s ljuljačkama i spravama za vježbanje i moderan multifunkcionalni sportski teren za mali nogomet, košarku, odbojku, rukomet i badminton. Radove je izvela tvrtka Skala d.o.o., Jurdani.

– Mještani Dobreća, a i mi članovi Mjesnog odbora vrlo smo zadovoljni što ovo popularno okupljalište koje su stvorili naši nonići i naši očevi danas ima novo, moderno lice. Sportski su tereni vrlo kvalitetno napravljeni te će naša djeca na njima provoditi mnogo vremena u igri. Već smo dogovorili suradnju s Daliborom Korenićem i Klubom za športsku rekreaciju Gorovo koji će svake subote ujuto na ovoj lokaciji održavati sportske radionice za svu zainteresiranu djecu, a to je tek početak naših planiranih aktivnosti. Zahvaljujem svima koji su sudjelovali u ostvarenju ove investicije, kazala je predsjednica Vijeća mjesnog odbora Dobreć Lorena Bašan

Grad Opatija je na natječaju Lokalne akcijske grupe “Terra liburna” dobio bespovratna sredstva u iznosu od 388 tisuća kuna za prenamjenu postojeće građevine. Riječ je o natječaju za ulaganje u pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo, uključujući slobodno vrijeme i kulturne aktivnosti te povezanu infrastrukturu. Bespovratna sredstva osigurana su iz proračuna Europske unije, odnosno Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj te državnog proračuna RH, u omjeru 90:10 posto. Projekt uređenja SRC Dobreć ukupno je vrijedan 480 tisuća kuna, 80 posto sredstava je bespovratno te je razliku u iznosu od 92 tisuće kuna osigurao Grad Opatija, naglasio je zamjenik gradonačelnika Emil Priskić.

– Cijeli je prostor prikladno uređen za održavanje raznih manifestacija, osobito za popularnu Marunadu u Dobreću. Uređena je i pristupna cesta, a Grad je  otkupio tri parcele susjednog zemljišta, ukupne površine 412 četvornih metara kako bismo stvorili preduvjete za održavanje manifestacija u većem obimu. Uređeni prostor s punim povjerenjem predajemo na upravljanje Mjesnom odboru, kako bi oni organizirali društveni život u mjestu, na radost svih mještana od onih najmlađih do najstarijih, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić prilikom otvaranja Centra.

SRC-om Dobreć Ugovorom o korištenju sklopljenim s Gradom Opatijom upravljat će Mjesni odbor Dobreć. Ugovor o korištenju zaključen je na neodređeno vrijeme i bez naknade. MO Dobreć koristit će SRC Dobreć u svrhe potrebne lokalnom stanovništvu te za razne sportske aktivnosti, rekreativne, društvene i zabavne susrete, isključivo nenaplatnog karaktera.

             „Projekt je sufinanciran sredstvima iz Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj: Europa ulaže u ruralna područja“