DOBRE VIJESTI ZA OPATIJU – 36 prvašića više no lani predbilježeno za upis u 1. razred

13. veljače 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

ucenici-skola-0502OPATIJA – Prema podacima iz opatijske Osnovne škole “Rikard Katalinić Jeretov”, nakon provedenih predbilježbi za upis u prve razrede, u školskoj godini 2021./22. u Opatiji je prisutan značajan rast broja prvašića. Naime, za upis u prve razrede prijavljeno je 116 djece, što je za 36 više u odnosu na tekuću školsku godinu, za koju je bilo 80 prijava, od kojih se u OŠ „R.K. Jeretov“ u konačnici upisalo 64 učenika. Sukladno upisnom postupku, roditelji djecu za upis u školu trebaju predbilježiti u osnovnu školu prema mjestu prebivališta, no kasnije mogu tražiti upis u školu drugog upisnog područja.

Podatak je to koji veseli, kao i činjenica da Opatija posljednjih godina bilježi blagi trend rasta broja novorođene djece. Tako su u 2020. iz opatijskog Gradskog proračuna isplaćene 82 naknade za novorođenu djecu, a godinu ranije, 2019. godine 81 naknada. U 2021. do sada je isplaćeno 10 poticaja za novorođene, kazao je gradonačelnik Ivo Dujmić.

Podsjetimo, Grad Opatija svojim građanima isplaćuje po 10 tisuća kuna za prvorođeno dijete, 15 za drugo, 20 za treće dijete i po pet tisuća kuna više za svako sljedeće dijete u obitelji.