DNO DNA – IŠARALI IČIĆE UVREDLJIVIM PORUKAMA

22. veljače 2021. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Može biti slika sljedećeg: na otvorenom i zid od cigle

OPATIJA – Tijekom jučerašnje noći, još uvijek nepoznati počinitelji šarali su po privatnim i javnim objektima u Ičićima nedaleko Opatije uvredljive parole prema gradonačelniku Opatije Ivi Dujmiću.

Na udaru vandala našli su se lokalni poštanski ured, kućice na kupalištu, šetnica, ali i privatna imovina, a po porukama iza ovog vandalskog čina očito stoje osobe politički nesklone Ivi Dujmića.

Šaranje po tuđoj imovini uvredljivim parolama za svaku je osudu, a posebno je šokantno što se sve desilo u inače mirnom području koje ne pamti ovakve stvari stoga ne čudi što su brojni stanovnici Ičića i Opatije već putem društvenih mreža iskazali svoje zgražanje i osudu. Nevjerojatno, Dno dna, Užasno, Uz vas smo gradonačelniče, samo su od nekih komentara.

TOLERANTNA, DEMOKRATSKA I KULTURNA OPATIJA NA UDARU

“Tolerantna, demokratska i kulturna Opatija je, nažalost, ugrožena. Iza ovakvih grafita stoji politika kakva ne pripada Opatiji. Kako su mogli vidjeti brojni šetači koji su miran opatijski dan iskoristili za šetnju, prošle su noći išarane i uništene privatne fasade i javni objekti u Ičićima. Na njih su sinoć kukavički ispisane poruke koje vrijeđaju mene osobno, ali i sve naše građane. Želja pisca je teškim optužbama ocrniti me pred građanima”, komentirao je slučaj gradonačelnik Opatije Ivo Dujmić putem svoje facebook stranice.

“Jasno je da to nije pisao nitko osim onoga koga skori izbori posebno pogađaju. Ali izbori tome služe, da građani biraju. Neki nikada neće razumjeti da mene ovakve poruke ne pogađaju i da me ne mogu obeshrabriti, jer posao gradonačelnika je častan poziv, ali Opatija sigurno ne zaslužuje ovakve i slične poruke pune mržnje, zato osuđujem takvo ponašanje prema bilo kome”, naveo je.

DUJMIĆ: OVO NIJE NAŠ GRAD, OPATIJA MORA OSTATI TOLERANTNA I KULTURNA MA KOLIKO SE NETKO TRUDIO DA TO TAKO NE BUDE

“Moja poruka piscu i nalogodavcu ovih grafita je da izađu na izbore i biraju koga žele, jer imaju širok izbor kandidata. Ovakve poruke nisu bile i nikada ne smiju biti način komuniciranja koji može postati obrazac ponašanja u našem gradu. Ne smiju biti prema bilo kome!

Može biti slika sljedećeg: na otvorenom i stabloOpatija svih Opatijki i Opatijaca nisu kukavički grafiteri pod kišobranima i kapuljačama. Opatija mora ostati jaka, demokratska, tolerantna i kulturna ma koliko se netko trudio da to tako ne bude.

Normalnim i kulturnim dijalogom možemo sučeliti argumente, nove ideje, projekte i mjere za boljitak građana, a prizemne i nekulturne poteze treba ostaviti za svoja zatvorena društva ili za neki drugi grad”, naveo je Dujmić.

“Na društvenim mrežama uslijedile su osude ovog vandalskog čina. Svi se slažu da takvo što nema mjesta u Opatiji.

(Foto: facebook/Z.M.)

Može biti slika sljedećeg: zid od cigle i na otvorenom