Exitova predstava „Pluća“ za kraj listopada u opatijskom Gervaisu

29. listopada 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Centar Gervias

Centar Gervias

OPATIJA – Posljednji tjedan u listopadu ispratit ćemo uz filmske poslastice i emotivnu, duhovitu kazališnu predstavu „Pluća“ Teatra Exit u kojoj glumačkim izvedbama briljiraju Jadranka Đokić i Amar Bukvić. Oni su mladi, obrazovani, ekološki osviješten par čiji se mirni život uzburka kada On spomene dijete. Univerzalna ljudska priča, majstorski napisani dijalozi i vrhunska interpretacija obaju likova otkrivaju sve emocije, unutarnja previranja i histeričnost s kojima se susreću mladi ljudi suočeni s teškim životnim odlukama. Predstavu možete pogledati u Gervaisu u četvrtak, 29. listopada s početkom u 20 sati.

Kino tjedan započinjemo u utorak fantastičnim povijesnim trilerom Romana Polanskog „Časnik i špijun“ koji se bavi aferom Dreyfus, jednim od najvećih političkih skandala na prijelazu 19. u 20. stoljeće.

U srijedu gledamo prekrasnu Jessicu Chastain u ulozi Ave, uspješne vladine ubojice čija najvažnija misija postaje borba za vlastiti život. Uzbudljivi akcijski film još eksplozivnijim čine glumačke zvijezde John Malkovich, Colin Farrell i Geena Davis.

Filmsku adaptaciju najpoznatijeg literarnog djela Petra Hektorovića „Ribanje i ribarsko prigovaranje“ gledamo u petak u 20 sati. Film sniman na autohtonim lokacijama djela nagrađen je Zlatnom arenom na Pula film festivalu za najbolju glavnu mušku ulogu (Rade Šerbedžija), sporednu mušku ulogu (Leon Lučev) i za glazbu (Igor Par).

Subota je dan za snažnu, inspirativnu dramu „Fatima“ o snazi vjere troje malih pastira čija viđenja Djevice Marije rezultiraju masovnim hodočašćima u Fátimu u Portugalu, ali i negodovanjima vlade i Crkve.

U studeni zakoračujemo animiranom glazbenom avanturom tvoraca Shreka, „Trolovi: Svjetska turneja“, o malim stvorenjima šarenih frizura koji vole pjevati i plesati. Početak filma je u 11 sati.

Ulaznice po cijeni od 25 kuna za filmove i 80 kuna za predstavu (60 kuna s popustom za studente i umirovljenike) preporučaju se kupiti online u sustavu Mojekarte.hr ili sat vremena prije programa u prizemlju centra Gervais.

Za više informacija o programima Festivala Opatija obratite se na tel. 051271377 ili posjetite www.festivalopatija.hr.