CRIKVENICA – PORUKA DJECE OŠ ANTUNA BARCA

18. prosinca 2020. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga
Božić u SŠ Antuna Barca

 CRIKVENICA – Iako je Srednja škola dr. Antuna Barca prošlog tjedna, točnije 14.prosinca 2020., prešla na C modul nastave kao što je i bilo najavljivano, neki običaji i tradicije ostale su i dalje iste, prilagođene vremenu u kojem trenutno živimo.

“U ovo izuzetno teško vrijeme pandemije uspjeli smo radost Božića obilježiti malo ranije, prije prelaska na online nastavu. Znali smo da se nećemo više često viđati, škola će biti pusta i tiha, nastavnici i učenici održavat će virtualnu nastavu, naravno osim učenika koji i dalje u prostorima škole pohađaju praktičnu nastavu. …Znali smo da se već tradicionalan Božićni susret neće održati pa smo duh Božića u školu „unijeli“ već sredinom studenoga kada je organizirana je humanitarna akcija prikupljanja namirnica za socijalno ugrožene i potrebite. A u prosincu, također pod inicijativom i organizacijom profesora, skupljala su se sredstva za financijsku pomoć azilu za napuštene pse na Viškovu.

Učenici su, u školskoj knjižnici pod vodstvom knjižničarke Helene Starčević, sudjelovali u radionicama izrade i ukrašavanja prigodnih čestitki koje su namijenjene umirovljenim djelatnicima Škole, osnovnim i srednjim školama, knjižnicama i važnijim ustanovama grada Crikvenice i šire okolice.

U Božićnom raspoloženju, i školska zadruga Cibor, izradila je prigodne proizvode. Unatoč skromnom broju članova, zbog trenutno vrlo čestih zdravstvenih izbivanja učenika, zadruga je opet pokazala svoju kreativnost.

Bogato okićeni bor, djelo naših učenika, postavljen je na samom ulazu u Školu da svojim svjetlom poželi dobrodošlicu svakome tko želi ući.

Ne zaboravimo, prosinac je mjesec humanitarnog djelovanja i darivanja, a posebice razdoblje Božića. Iako bi trebalo pomagati češće jer je sve više onih kojima je potrebna pomoć, važno je bar u ovom razdoblju godine mlade navesti da sudjeluju, da šire pozitivan duh Božića, da osvijeste i razvijaju empatiju. Bar nakratko natjerati ih da dignu glave s mobitela i shvate je pomaganje važno…

Smisao Božića je zajedništvo i ljubav koja treba trajati kroz cijelu godinu, stoga poželimo jedni drugima blagoslovljen i mirom ispunjen Božić i Novu godinu!”, navode djelatnici i učenici SŠ dr. Antuna Barca.