BEČKI BAL ODUŠEVIO OPATIJU

25. rujna 2023. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

Nakon trogodišnje pandemijske pauze protekle je subote u Kristalnoj dvorani hotela Kvarner održan Bečki bal. Bečki bal predstavlja svojevrsnu povijesnu sponu Opatije s Austrijom i Bečom. Bal je otvoren nastupom eminentnog orkestra Wiener Strauss Capelle i plesne škole Tanzkomitee.

Osim u Beču, bečki balovi koje podržava Grad Beč održavaju se i u nekoliko velikih svjetskih gradova izvan Austrije. Među svim tim gradovima Opatija je najmanji.

– Ponosimo se tom činjenicom i rado njegujemo svoje prijateljstvo s austrijskim glavnim gradom. Prije stanke smo imali bečki tjedan. Ove godine su to dva dana, sljedeće godine već idemo korak dalje. Vraćamo se gdje smo stali 2019. godine prije pandemije, rekao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Prigodnim se riječima okupljenima obratio i Josef Markus Wuketich, veleposlanik Republike Austrije u RH. Bečkom su balu nazočili brojni uzvanici iz Austrije, Italije, Slovenije i Hrvatske.

Kao i svaki, tako je i ovaj Bečki bal imao humanitarnu notu. Suorganizatori, opatijski Lions klub, prikupili su sredstva za liječenje devetogodiošnje slabovidne djevojčice. Večer je obilježio i prvi tihi vatromet u Opatiji kakav bi trebao postati standard opatijskih proslava.

Fotogalerija