Ambulanta Poljane od idućega tjedna ponovno u punom radnom vremenu

7. veljače 2024. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

medicina liječnikPOLJANE – Dom zdravlja PGŽ obavijestio je da ovoga tjedna ambulanta Poljane prima pacijente dva dana u tjednu, utorkom i četvrtkom te da ovaj tjedan obiteljski liječnik radi na dvije lokacije: na Poljanama i u Lovranu.

Prema najavi ravnateljice Doma zdravlja PGŽ, Emine Grgurević Dujmić, pronađen je način da ambulanta Poljane od ponedjeljka, 12. veljače, ponovno radi u punom radnom vremenu, odnosno svakoga radnog dana od ponedjeljka do petka.

– Svjesni smo činjenice da je primarna zdravstvena zaštita na razini cijele Hrvatske suočena s nedostatkom liječnika, posebice u manjim sredinama. Isto tako, nedavno su otvoreni brojni natječaji za specijalizacije te je veći broj mladih liječnika iz ambulanta obiteljske medicine nastavlja edukaciju u drugim područjima medicine. Novonastala situacija zahtjeva da se jedinice lokalne samouprave, u suradnji sa županijama, aktivno angažiraju na zadržavanju liječnika u svojim sredinama na čemu se intenzivno radi te ovom prilikom zahvaljujem županu Zlatku Komadini, ravnateljici Doma zdravlja PGŽ te svim županijskim službama na razumijevanju i suradnji, poručio je gradonačelnik Kirigin.