Adventska čarolija Opatiju pretvara u idiličnu zimsku destinaciju

27. studenoga 2023. | Kategorija: Opatija, Matulji, Lovran, Draga

I ove zime Opatija će odjenuti raskošno adventsko ruho i grad će ispuniti blagdanska čarolija. Opatija Advent održat će se od 1. prosinca 2023. do 7. siječnja 2024. te stotinama tisuća lampica i predivnih dekoracija posjetiteljima pružiti bogatstvo doživljaja, zabave, mirisa i okusa kroz raznolik i atraktivan program koji će ispuniti svaki kutak grada.

Šetnja parkom Angiolina posjetitelje će odvesti na bajkoviti put pod zvjezdanim nebom kroz šumu patuljaka i razigranih sobova uz blagdanske note glazbenih nastupa koji će se svake subote, nedjelje i praznicima održavati u glazbenom paviljonu. Ljetna pozornica i ove će godine odisati „Ledenom čarolijom“ uz najatraktivnije klizalište u regiji, s prigodnom gastronomskom ponudom i raznovrsnim glazbenim programima, koje će očarati i velike i male. Prostor Umjetničkog paviljona Juraj Šporer postat će „Winter Garden“ i blagdansku atmosferu začiniti okusima i mirisima prigodnih božićnih specijaliteta, glazbenim nastupima te radionicama, animacijama i predstavama u kojima će uživati oni najmlađi. Zabave i blagdanske atmosfere neće nedostajati ni na prostoru od hotela Savoy do Ville Madonna uz „Xmas Street Lungomare Advent“, a sve one koji sanjaju o „Božićnoj bajci“ pozivamo da posjete i Park prirode Učka.

– Advent u Opatiji je događaj koji naši građani i posjetitelji posebno vole baš zbog ugođaja kakav pruža naš grad u to zimsko vrijeme te sam posebno zadovoljan da se brojni subjekti u destinaciji redovito uključuju u organizaciju. Svake godine uređenje i ponuda donose nešto novo. Kontinuirano stavljamo naglasak na kvalitetu događanja, kao i kvalitetu uređenja pojedinih lokacija. Vjerujem da će i ove godine naši najmlađi sugrađani posebno uživati na Ledenoj čaroliji bez koje je opatijski Advent postao nezamisliv, a posebna preporuka uvijek je šetnja kroz adventsku Opatiju, uživanje u ugođaju te druženje s dragim nam ljudima. Manifestacijom Advent u Opatiji završava ovogodišnji i započinje novi godišnji ciklus opatijskih mnogobrojnih manifestacija, poručio je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Blagdanska čarolija osjeća se u svakom kutku grada, pa će adventsko ruho odjenuti i brojni hoteli i ugostiteljski objekti: hoteli Milenij, Continental, Bristol i Ikador, kavane Strauss i Imperial, Hemingway Bar, Restoran i Pizzeria Roko, Romero Bread & Burger Bar… U Opatiji je, kao i svake godine, organiziran doček Nove godine na otvorenom, ali i u brojnim hotelima uz prigodne novogodišnje programe i ponude, a sve pozivamo i na Novogodišnju zdravicu gradonačelnika koja će se tradicionalno održati 1. siječnja u 12 sati. Svake nedjelje u 12 sati posjetitelji će moći prisustvovati zimskom kupanju na Slatini pod vodstvom Opatijskih kukala, a oni najhrabriji mogu im se i pridružiti.

– Advent u Opatiji već je osvojio srca stotina tisuća posjetitelja što pokazuje i sve veći broj gostiju koji u Opatiju dolaze tijekom prosinca. Poznat i kao Najljepši Advent uz more, osvojio je i brojna prestižna priznanja, uvršten je među najbolje adventske programe u Europi s titulom „European Best Christmas Lights“, dok je Opatija proglašena jednom od najljepše uređenih adventskih destinacija, poručili su iz Turističke zajednice grada Opatija i zahvalili Zagrebačkoj banci na dugogodišnjem sponzorstvu Adventa.